PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=905}
7,9 97 tys. ocen
7,9 10 1 97085
8,3 55 krytyków
Casablanca
powrót do forum filmu Casablanca

............a wiem że takich nie brakuje. Nigdy nie oglądałem tego filmu, a wiele o nim słysze. Zastanawiam sie czy jest naprawde wart obejrzenia? Czytałem wiele postów o tym że nie jest to żadna rewelacja, dobry film i tyle, jak i wiele (albo i więcej) o tym że jest boski. Chciałbym jednak aby ktoś w miarę obiektywnie powiedział czy ten film warto obejżeć????????????

ocenił(a) film na 10
GOLONEK

Nie jestem znawcą, ale zapewniam, że naprawdę warto obejrzeć ten film. Pozycja obowiązkowa dla każdego "web'owicza".

ocenił(a) film na 8
Grigor

warto objerzec chociazby z tego względu, że jest to już po prostu klasyk, tak samo jak np. 'na wschod od edenu' ; 'buntownik bez powodu' czy 'lot nad kukulczym gnazdem' lub 'ojciec chrzestny' ... są filmy, które stały się obowiązkową pozycją do obejrzenia dla ludzi, którym kino kojarzy się z czymś więcej niż prostym i przyjemnym siedzeniem przed odbiornikiem i zajadaniem się paluszkami. ekranizacje ambitne, niosące jakieś głębsze przesłanie.

ocenił(a) film na 10
Groszuuua

Moim zdaniem ten film koniecznie nalezy obejrzec nawet nie bedac zapalonym kinomaniakiem. Niesie on ze soba niesamowity ladunek emocjonalny wraz z fascynujaca fabula, naprawde gdyby nie to ze jest czarno - bialy nie mozna by bylo rozpoznac jego wieku. Jest ponadczasowy i tyle