Czytał ktoś tą książkę ? Ja ją kupiłam i przeczytałam kawałek. Na początku nie jest zbyt ciekawa.
Powie mi ktoś czy rozkęci sie potem. Bo nie wiem czy nie oglądnąc najpierw filmu.
książka jest tak krótka, że nie rozumiem jak można ją zacząć nie kończąc po 3 godzinach.. bardzo dobra książka polecam każdemu
mi książkę bardzo szybko się czytało, wystarczył mi weekend. Dodam że czytałam wersję angielską, z polską pewnie poszło by jeszcze szybciej.
Nie wiem dokąd doczytałaś, ale akcja się na pewno nieco rozkręca, i zakończenie było dla mnie dość zaskakujące.
Ogólnie z czystym sumieniem polecam. Po za tym istnieje takie przekonanie, że książki są zazwyczaj lepsze niż filmy kręcone na ich podstawie :)
czytaj, czytaj bo warto :-) Książka jest fajna, tylko trzeba dac jej szansę. Zresztą dalej jest coraz ciekawiej a końcówka - no cóż... nie spodziewałam się, że Charliego spotkała taka rzecz.
zgadzam się jedna z moich ulubionych książek, i też czytając koncówkę nie mogłam w to uwierzyć
Bardzo mi się podobała, również mogę ją zakwalifikować do ulubionych (:
Fajny klimat, zaskakujące zakończenie, świetna muzyka, kochany Charlie <3
i mówiąc świetna muzyka, nie mówię o filmie, każdy kto czytał, powinien wiedzieć o co chodzi ;)
zdecydowanie książka warta przeczytania. Meggiee ma rację. Muzyka tej książki dodaje jej niezwykłości i tworzy niepowtarzalną aurę. zakończenie pasuje fantastycznie i sprawia, że książka nie jest tak przewidywalna i banalna, jak można by się było spodziewać po pierwszych stronach. zawszę obstaję za tym, żeby najpierw czytać książkę, jeżeli to w oparciu o nią powstał film. ;)
piękna książka, która całkowicie odmieniła moje życie :)) "and in that moment i swear we were infinite".
czytałam najpierw wersję angielską i poźniej kawałek polskiej, bo w polskiej brakowało 20 stron... I wersja angielska o niebo lepsza, polskie tlumaczenie niektórych wyrażeń woła o pomstę...
Osobiście uważam, że polski tłumacz naprawdę się nie postarał. Widziałam książkę w księgarni i w tłumaczeniu brzmi niestety, jakby napisana była przez ucznia szkoły podstawowej, a nie profesjonalistę. Dużo tak zwanych kalek językowych, styl zgrzyta, widać, że ktoś po prostu nie ma doświadczenia i tłumaczył wszystko zbyt dosłownie. W miarę możliwości polecam kupienie oryginału, oczywiście, jeżeli ktoś mówi po angielsku. Książkę czyta się łatwo i przyjemnie, słownictwo jest dosyć proste, nie ma się czego obawiać. ;)
do str 80 nic nie brakuje, dalej nei czytalam, bo mialam wybrakowany egzempalrz, więc jeśli ktoś kupi książkę, to lepiej sprawdźcie czy macie wszystke strony