NIe sądzicie że ten film jest podobny do nietykalnych też mamy tu dwójkę męższczyzn ( jeden biały drugi czarny ) z których jeden jest bogatszy drugi biedniejszy którzy wspólnie mają wiele przygód
Jak oglądałam ten film dzisiaj to o tym samym pomyślałam. Oba filmy bardzo dobre.
Moim zdaniem tyko to co napisałeś łączy te dwa filmy i nic poza tym. Tamten film ociera się o trochę inne wartości niż ten. W Nietykalnych ukazana jest siła przyjaźni między młodszym a starszym pokoleniem , która przetrwa pomimo wszelkich problemów, pomimo choroby jednej ze stron i kłopotów rodzinnych drugiej. A w Choć goni nas czas ukazana jest dwójka dorosłych i śmiertelnie chorych mężczyzn, którzy chcą zrobić rzeczy, których nie udało im się zrobić przez całe swoje życie ponieważ byli zajęci czymś zupełnie innym i nie mieli czasu myśleć o sobie. Ale nie mogę się nie zgodzić z tym, że oba filmy są rewelacyjne :)
Ja też się nie mogę zgodzić z tym, że oba są rewelacyjne. Żaden nie jest, ale ten jest dobry, a Nietykalni w moim odczuciu to jeden z tych filmów z zawyżoną oceną na fw.