PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533535}
3,7 92 tys. ocen
3,7 10 1 91645
1,4 23 krytyków
Ciacho
powrót do forum filmu Ciacho

dziwia mnie ludzie, którzy próbuja porównywac ten film do Rewersu, Domu Złego czy Tataraku. To MA BYĆ kino rozrywkowe i jego miejsce nie jest wśród tego typu filmów. Ba, nawet odbiega od polskich komedii. Jego miejsca należy szukać wśród amerykańskich produkcji z pod znaku braci farrellych (podobny bulwersujący, anarchistyczny typ humoru) lub nawet wśród niektórych komedii produkowanych przez Judda Apatowa - Supersamiec, lub Boski Chillout (tam też są niekiedy wulgarne dowcipy, ale na tym polega ten typ humoru - jednych zniechęca i obrzydza a inni pękaja ze smiechu) Wystarczy podejść na luzie do tej sensacyjnej komedii i można naprawdę się dobrze bawić.

hipis11

NO i git...dobrze to powiedziałeś xD

hipis11

Kto to do "Rewersu" porównuje niby?
Bo ja od razu odpowiem. Zdarzyło mi się na tym forum o "Rewersie"
napomknąć, ale to tylko w kontekście biadoleń na jakość polskiego kina. A
co do "Ciacha", to wystarczy mi to co słyszałem i raczej się nie wybiorę
(nawet aktorzy w wywiadach z trudem ukrywają zażenowanie poziomem tego
filmu, takie odniosłem wrażenie).

ocenił(a) film na 1
hipis11

Tyle, że nawet obrzydliwość, żeby być śmieszną, musi być zaskakująca, niespodziewana, albo wywołująca uczucie "oh, gross". Wrzucanie starych kawałów wygrzebanych w sieci to naprawdę nie jest dobra droga.

Zresztą, jaki "Dom zły" czy "Rewers". Wystarczy porównać z "Seksmisją", "Kingsajzem" czy "Vabank". Albo nawet "American Pie".

otis_tarda

i akurat Ciacho jest w typie American Pie, czy There's Something About Mary i innych filmów braci Farrellych gdzie naśmiewanie się z idiotów, dziecinady i wulgarne pozbawione dobrego smaku, mimowolnie śmieszące dowcipy sa na porządku dziennym. Jeśli kogoś nie razi dosadny, bezczelny humor będzie sie doskonale bawił na tej komedii

ocenił(a) film na 1
hipis11

Nie razi mnie dosadny i bezczelny humor. Razi mnie humor nieśmieszny i źle opowiedziany. Wystarczy porównać trailery, chociażby.

otis_tarda

w porównaniu z Lejdis, To Nie tak Kotku czy Nie kłam kochanie - Ciacho to arcydzieło.

ocenił(a) film na 4
hipis11

Em... jakim prawem czepiasz się Lejdis? ;|

Mr__Pink

oh, sorry, nie wiedziałem, że to nielegalne. po prostu Lejdis miał wysilony humor i był beznadziejnie zagrany

ocenił(a) film na 4
hipis11

To Twoje zdanie :P ?No, ale przynajmniej mówisz więcej niż standardowe "film był do dupy bo tak" :D Pozdrawiam :P