PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533535}
3,7 92 tys. ocen
3,7 10 1 91647
1,4 23 krytyków
Ciacho
powrót do forum filmu Ciacho

Nie wiem, czemu tak niska ocena tego filmu. Moim zdaniem to jedna z lepszych wspolczesnych komedii. Troche stylizowane na amerykanskiej kulturze filmowej, jednak przesycone dowcipnymi scenami, ze zwarta, przejrzysta akcja. Sam poplakalem sie ze smiechu, szczegolnym zaskoczeniem byl udzial kandydata na prezydenta Bialegostoku - Krzysztofa Kononowicza

ocenił(a) film na 1
proxar

U mnie udział Krzsztofa K. wywołał zniesmaczenie a nie zaskoczenie ( ale też na ,, z ,, ).

ocenił(a) film na 10
gsitune

Nie no ja was ludzie nie rozumie. Dnia 13.01.10r. wpisując w google.pl "Ciacho opinie" otworzyłem wirtynke filmweb no i czytam te wasze "subiektywne" opinie o tym filmie. Nie chce nic innego niż tylko powiedzieć, że nie rozumie Polaków. Bo skoro uważacie, że Ciacho jest pustym i płytkim filmem tzw. pseudo komedią to naprawde macie nie równo pod sufitem, bo sory ale jeśli pojawiają sie inteligentne komedie nad którymi trzeba sie zastanowić to Polacy mówią "nie!" bo nie ma się z czego śmiać. A teraz jak jest fajna, zrobiona z poczuciem humoru komedia to sie nie podoba. Tego samego dnia (jak wyżej) pojechalem do kina, obejrzałem, uśmiałem się na całego. Film dobre 9/10. Aktorzy wkręceni w role. Czekam na 2! w internecie nie ma subiektywnych ocen!;]

nie, nie, nie nikt mnie nie opłacił. mam 17lat i lubie się dobrze pośmiać;] pozdrawiam "krytyków" filmowych z komentarzy

proxar

Chyba jesteś jedynym, który ocenia ten film jako 9/10, bo większość to chyba same jedynki ;)

ocenił(a) film na 2
laraaa2

proxar dales temu filowi 10 co znaczy ze jest on arcydzielem... Hmmm wg mnie tylko jeden film na to zasluguje ale napewno nie ten bo nie wnosi nic do kinematografii( a nawet ja pograza), jest pusty z slabo ciekawa fabula...

ocenił(a) film na 2
laraaa2

proxar dales temu filowi 10 co znaczy ze jest on arcydzielem... Hmmm wg mnie tylko jeden film na to zasluguje ale napewno nie ten bo nie wnosi nic do kinematografii( a nawet ja pograza), jest pusty z slabo ciekawa fabula...

ocenił(a) film na 3
paffcio1991

Dalem mu 10/10 aby nieco podniesc srednia, co i tak nie bedzie mialo znacznego wplywu. Nie jest on arcydzielem, ale oceniam wysoko.

proxar

słuchajcie, studenciak44 robi liste wszystkich osób ktore pozytywnie ocenili Ciacho. Podobno chce to gdzies wysłać. Chyba musimy sie udać do dystrybutora i jak najszybciej odebrać nasze honoraria. Obiecali nam przecież po 2 zł od każdej pozytywnej opinii o Ciachu. Spieszmy sie bo niedługo zapuka do nas policja i nas aresztują za manipulowanie opiniami. Proszę, studenciaku44 nie rób tego!!! Znajdź sobie jakąs dziewczynę, albo chłopaka i nie przesiaduj już tutaj licząc nowe nicki i komentarze. Pliz pliz, nie wsadzaj nas do więzienia, juz nie będziemy:))))))

hipis11

ostatnim razem jak była mowa o policji , to ty mnie nią straszyłeś .
haha , co niby teraz jesteś "cool" i sie już dziewczyn nie wstydzisz ?

hipis11

Oj hipis, chyba się siana u ojca za stodołą nawciągałeś :D. Nigdy nie napisałem posta o straszeniu policją a TY kilkakrotnie.

Rozumiem że Syrena Films i Vega dały wam wolną rękę w wyzywaniu społeczeństwa bo innego rozwiązania nie widzę.
Proponuję natomiast zwracać w przyszłości uwagę na dystrybutora i producenta przy wyborze filmu.

proxar

215 tysiecy widzów w pierwszy weekend. To jest mega sukces. Ci ktorzy jeszcze nie byli niech jak najszybciej gnaja do kina. naprawde warto sie posmiać

ocenił(a) film na 1
proxar

Następna tuba dystrybutora. To się Panowie nazywa Marketing szeptany - czyli po winie dla studenta, żeby wypisywał bzdury na różnych forach.

Efekt - takie komercyjne gówno, które nie dorasta do pięt nawet American Pie 6, że o 1 nie wspomnę... ściąga ludzi do kin.

Za takie płatane komentarze powinni dawać po 25 lat łagru, z tą komedią 2x dziennie.

Backfire

już się przyzwyczaiłem do takich reakcji w Polsce na TAKIE komedie. Kilka takich już ostatnio poszło na ekrany, a cechy wspólne to podobna obsada, kiepska fabuła i zajawa jaką mieli aktorzy jak to kręcili- ale bynajmniej na webfilmie nie ma wiele osób, które czają ten typ humoru :/
Dajcie spokój, pośmiałem się, więc nie zmarnowałem tych paru złotych na bilet. Nie przeceniajcie polskiego kina, nawet Lubaszenko już nie potrafi nakręcić czegoś pokroju "Chłopaki nie płaczą".
Nie jest źle.

ocenił(a) film na 1
mghae

Rozumiem gust i styl. Podoba się komuś, OK. Sęk w tym że sobie spojrzyj i poczytaj. To nie są opinie, to są zlecenia na pisanie opinii.

ocenił(a) film na 10
Backfire

a to co przed chwilą napisałęś to jest co? opinia? czy komentarz zgorzkniałego debila, ktory nie ma zdania na temat filmu tylko frustrują go cudze posty

ocenił(a) film na 1
konczalowski

Komentarz zgorzkniałego debila którego frustrują cudze posty. - mnie więcej, klakierskie posty. Dobrze że odpaliłeś nowe konto, żeby mi to powiedzieć :)

ocenił(a) film na 3
Backfire

Mnie nikt nie płacił, co więcej - sama zapłaciłam 15 zł w Multikinie i... podobał mi się. Nie jest to film, nad którym trzeba się zastanawiać, który coś wnosi, ale doceniam to, że to pierwszy film polski nakręcony w ten sposób (dodatki w formie dymków itp.). Poza tym - po prostu jest śmieszny. Może głupi, może banalny, ale śmieszny (a jak widać po liście moich filmów, nie przepadam za pustymi filmami). To jest też tak, że ludzie chcą się trochę wylansować na filmweb, że jakich to oni filmów nie oglądają, jakiego gustu nie mają, a takim gównem gardzą. Tylko, że każda osoba, którą pytałam mówiła, że film był bardzo fajny. Niech się nikt nie obraża, bo to nie są ataki personalne - tak jest i zawsze było z poziomem szczerości w każdej dziedzinie życia. Poza tym - każdego śmieszny co innego i na to nie ma rady, bo przecież nie można się śmiać na siłę i wcale nie zalezy to od poziomu intelektualnego. To tak, jak z disco polo - wielkie gówno, ale każdy Polak, czy mądry, czy głupi bawi się przy tym najlepiej na weselach.

ocenił(a) film na 10
proxar

Mi nikt nic nie płacił, występ Kononowicza - przegięli, ale mimo wszystko mi się podobało. Trochę inaczej. Karolek wymiatał :D

ocenił(a) film na 10
proxar

Mi się również film podobał, naprawdę dawno się tak nie uśmiałam jak na tym filmie . ;)
Ogólnie - ocena bardzo bardzo pozytywna . !

loveechocolate

Mnie ten film także się podobał, oczywiście szanuje zdanie innych, ale to naprawdę była jedna z lepszych polskich komedii ostatnich lat.

Kamini

sądząc po ocenach tu na filmwebie jest po równo, połowa daje 10 połowa 1, więc film wg ogółu jest średni, co stawia go w równym szeregu większości polskich komedii. Czy to w końcu satysfakcjonuje obie strony?

ocenił(a) film na 1
hipis11

Wg. mnie jest słaby i postawił bym go obok takich tytułów jak ,, Wesele ,, czy ,, Chłopaki nie płaczą ,,. Ale to moje zdanie ( i ono mnie satysfakcjonuje ).

ocenił(a) film na 1
gsitune

Miało być oczywiscie ,, nie postawiłbym go obok takich tytułów ... ,,.

ocenił(a) film na 2
gsitune

eee przepraszam ... "Wesele" Smarzowskiego?
Dobrze zrozumiałem? Porównujesz te dwa filmy?

ocenił(a) film na 2
1z1000

Ok. Zadziałałem spontanicznie - nie doczytałem poprawki.

ocenił(a) film na 1
Kamini

"pamiętnik" i "dirty dancing" w ulubionych i zachwalasz "ciacho", to herezja! albo dobre bzykanko w trakcie projekcji, czego gratuluję!

ocenił(a) film na 1
loveechocolate

o kurde paznokieć mi odpadł i majtki spadły, nie zejdź ze śmiechu!

ocenił(a) film na 10
proxar

zgadzam się!!!!!!!!! jest to bardzo dobra komedia!!!! uśmiałam się pierwszy raz tak na Polskim filmie!!!! 10/10 i mam to gdzieś co myślą sobie tutaj obecni, dla mnie to arcydzieło Polskie!!!!!!

ocenił(a) film na 9
proxar

Nam się podobał, nie jest górnych lotów, wyszukany dowcip, ale jest i całe kino się śmiało. A jak już się zrelaksowałam to uznaje film za dobry, nie stracone pieniądze. Może dowcip nie jest wyszukany, ale czasami po prostu człowiek potrzebuje relaksu intelektualnego. Udało się

ocenił(a) film na 1
roteerde

O tak ! Jest takim samym ,, arcydziełem ,, jak ,, Gulczas a jak myslisz ? ,, czy ,, Tryumf Pana Kleksa ,, - proponuje dac mu Oskara ;)

ocenił(a) film na 6
proxar

Dla mnie film, zaje... spełnie swoją rolę, nie naprawia świata za to śmieszy OT i tyle.

NIe rozumiem tylko krytkow, nie wszystko jest dla każdego, założe się, że tak samo jak ocniacie CIACHO tak samo ocenialiście, np. KAC VEGAS albo ZOMBIELAND... Ludzie to nie są filmy dla Was, zrozumcie to !!

Ja nie oceniłem ANTYCHRYSTA, na który idąc myślałem ze to bedzie horror coś w stylu OMENa a dostałem jak dla mnie mega shit, tak samo nie oceniajcie filmu który nie jest dla Was. Tylko, że ja poszedłem na to do kina, niewiedząc o czym to będzie (zawsze staram sie unikac ogladania zapowiedzi czy czytania recenzji), a Wy czego sie spodziwaliscie idąc na komedię ??

Nawet Was nie pozdrawiam, bo i tak jesteście jacyś zaślepieni

Nara

ocenił(a) film na 7
xsebek1

Ja się tylko zastanawiam, czy osoby które wystawiły słabe oceny za tą komedię w ogóle widziały ją... Bo gdzie się nie spojrzy to każda polska produkcja traktowana jest od 0 w rankingu...
Takiej komedii dawno w polskim kinie nie było...
Dlatego bez zastanowienia daję 9
Sala śmiała się co chwilę, fabuła jak dla mnie OK ciekawa...
Nie rozumiem tych, którzy wciskają 1, 2, 3 choć tego nie widzieli - tylko dla zasady bo to polskie - czyli złe
MAM NADZIEJĘ że to się zmieni...

Niech Polska nie będzie tylko od dramatów...
trochę komedii jeszcze nikomu nie zaszkodziło
A ta była bardzo dobra
i gorąco polecam :)