PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533535}
3,7 92 tys. ocen
3,7 10 1 91594
1,6 34 krytyków
Ciacho
powrót do forum filmu Ciacho

...gdybym miał się kierować opiniami komentatorów to prawdopodobnie nie obejrzałbym żadnego filmu. Tak więc nie kierujcie się zdaniem niezadowolonych z życia, arcy poważnych buców dla których ten film to żenada, nudy, głupota, badziewie itp. Nie jest arcydziełem z przesłaniami, morałami itp. ale jest lekkim, wesołym, miejscami głupawym filmem na którym można się pośmiać i dać się wciągnąć w tą akcję. Nie mogę go polecić każdemu gdyż nie każdy potrafi podejść do wszystkiego w odpowiedni sposób. Niektórzy oczekują po każdym filmie nie wiadomo czego (w ich mniemaniu) i jeśli tego nie znajdą to film staje się dla nich denny nawet jeśli inni go ocenią pozytywnie. Trzeba do wszystkiego podchodzić z właściwym dystansem. Nie wystarczy do wszystkiego dorosnąć trzeba też dojrzeć ...

Amenhotep

Hmm, ja tam od komedii nie oczekuję nie wiadomo czego (a już na pewno nie jakiś przesłań), jedynie tego, żeby była śmieszna. Ta nie była.

ocenił(a) film na 6
Amenhotep

widziałam wile dużo gorszych filmów, naprawdę nie rozumiem o co tyle szumu, jest zabawna moze nie przez cały czas ale wg lejdis czy wojna polsko ruska to był rzeczywiście gniot a miały takie dobre oceny.

ladyant

Może gdyby głównej roli nie grała Trzebiatowska to film by był lepszy. Moim zdaniem ona nie nadaje się na granie twardej laski... dno dzięki niej!

xxxckxxx

Ten film to dno raczej dzięki absolutnie debilnemu scenariuszowi, Trzebiatowska i reszta przez fakt, że tam zagrali też się do tego dna przyczynili, ale to jednak głównie zasługa reżysera i scenarzysty.

użytkownik usunięty
Amenhotep

''film staje się dla nich denny nawet jeśli inni go ocenią pozytywnie'' - Nawet jeśli? Od kiedy zdanie większości jest jedynym właściwym?

''Nie wystarczy do wszystkiego dorosnąć trzeba też dojrzeć'' - tak, do tekstów o grocie Nestle trzeba być bardzo dojrzałym, znającym życie człowiekiem.

ocenił(a) film na 1
Amenhotep

W tym wypadku większość ma rację.
P.S obnirzyłem swoją ocenę z 2 do 1/10 bo 4.4 to zdecydowanie za dużo.

ocenił(a) film na 1
harry_82

dobre posunięcie! ja standardowo za kazdą komedię polską okrzykniętą najlepszą daję 1/10

żeby średnia nie była za wysoka bo sobie ludzie filmu za wyznacznik gniot obiorą

ocenił(a) film na 1
Amenhotep

W zupełności masz rację! Tylko,że ...nie tacy aktorzy do takiego filmu! Od tego jest Pazura i tym podobni...A nie Małaszyński!!! Kasa kasą, ale bez przesady! Od teraz, oglądając jakikolwiek film z P. Pawłem będę widziała to psie gów...no..., w którym się wytarzał...