PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533535}
3,7 92 tys. ocen
3,7 10 1 91645
1,4 23 krytyków
Ciacho
powrót do forum filmu Ciacho

Nie uważam się za człowieka wybitnie wykształconego, w domu wpojono mi jakieś podstawy kultury i dobrego wychowania. Jako student nie mający zbyt wysokiego budżetu wybrałem ten film z myślą relaksu i dobrej zabawy tak jak bawiłem się na innych polskich komediach "Testosteron" czy "Lejdis"... Z kina chciałem wyjść po pierwszych 25minutach żadna scena czy dialog mnie nie rozbawił nie rozumiałem sensu tego film był on dla mnie dennie głupi i przerażało mnie to iż może on kogoś bawić... Film jest chyba stworzony dla typowych "Polaczków" nie wykształconych i zazdrosnych chamach, moje przekonania potwierdziło zresztą zachowanie pary ludzi w kompleksie Cinemacity oprócz odbierania telefonu i rozmowy na cały głos podczas trwania seansu, pojawiła się również polska młodzież która non stop klneła na cały głos a po wyjściu zostawiła straszny syf... cały rząd był w popcornie i rozlanej coli ... coś dramatycznego ...

Za tą cenę można naprawdę wybrać coś lepszego, co może bawić z sensem i w dużo lepszym miejscu niż kompleks kinowy w którym ludzie zachowują się jak świnie...

ocenił(a) film na 1
struz88

Chyba masz racje z tym dla kogo film jest przeznaczony. Koło mnie siedziało dwoch kolesi którzy mieli gdzieś to , ze na sali jest ktos jeszcze i co chwile komentowali na głos jakas scenke w filmie. W pewnej chwili jeden z nich wyjal z kieszeni bulke z kiełbasą ( ! ) i żarł ja az do konca seansu. Myslalem ze zwymiotuje , nie po to placilem 20 zł zeby przez ponad godzine czuc sie jak w sklepie miesnym i wdychac ten aromat. Pomijajac to wydarzenie , nie rozumiem jednego - film ma niby opowiadac o tym , ze kazdy moze znalezc swoja druga polowke , itd. , tak ? A ja sie pytam na jakiej podstawie zostal dodany taki opis ? W calym filmie sa raptem dwie scenki ( Karolak zmieniajacy Stence kolo w samochodzie i Małaszyński w lesie z ta prawniczka ) gdzie jakas para ma okazje sie poznac. Tyle. Wiec albo ja czegos nie rozumiem albo tak sie teraz kreci filmy o milosci. Co jeszcze ? Nie ukrywam , ze na samym poczatku pare razy sie usmiechnalem. Szkoda tylko ze wiekszosc smiesznych dialogow ,, gdzies juz slyszalem / widzialem ,, ( prawdopodobnie na necie ). Gdyby wyciac te pare haselek i muzyke ( ktora byla dobrana do danej scenki , tak zeby smieszyla ) to nie daloby sie tego juz wogole ogladac. Byc moze wiekszosci spoleczenstwa wychowanej na ,, polskich hitach ,, ostatnich lat produkowanych przez wiadomo jaka stacje TV wystarczy fajna kampania reklamowa , dodanie znanej muzyki i oklepane haselka ktore wiadomo ze nie tyle beda co musza smieszyc. Mnie niestety nie , lubie bardziej ambitne projekty.

ocenił(a) film na 1
struz88

Zgadzam się z Wami.

naprawdę nie wiem jak bardzo trzeba być prymitywnym aby zauważyć cokolwiek "fajnego" w tym filmie.

Też miałam ochotę wyjść z sali po pół godziny.

To chyba jajgorszy film na jakim byłam w kinie.

ocenił(a) film na 1
kasius_22

Dodam jeszcze , ze robienie z Kota i jego filmowych kompanów , policjantów rodem z amerykanskich filmow ( jeden garnitur i styl macho , drugi łysy z wasem ala meksykanski feestajlo , poruszajacych sie amerykanska fura i ta muzyka w tle z piosenki ,, Dla mnie masz stajla ,, ktorej klip krecony byl w typowo amerykanskim klimacie oraz oczywiscie fakt zamieszania ich w afere narkotykowa ) to dla mnie nieporozumienie.

ocenił(a) film na 1
gsitune

Aha i ostatnie sceny kiedy to glowni bohaterowie wkraczaja do komendy glownej policji i sieja tam spustoszenie. Jest tak nierealne , ze brak slow do opisania.

struz88

oglądałam ten film bardzo uważnie i powiem szczrze ze to totalna klapa, miałam nadzieje ze beda fajne teksty a tu prosze tak jakby wszystko z różnych śmiesznych stron internetowych, czy reżyser nie może wymyslec tekstu? czhyba ze jest jakis specialny tekciarz?

lolita_1990

W pełni się zgadzam z przedmówcami.
Byłem wczoraj i uważam, że film mimo iż pomyślany z wielkim rozmachem, jeśli chodzi o sceny kaskaderskie, zawiodł mnie w sferze dialogów no chyba że kogoś bawią żarty w stylu " Spociłam się jak pedofil w sklepie z zabawkami". HHHmmmm co poeta miał na myśłi? Kompletnie mało śmieszna komedia a czasem wręcz żenująca.

Gdyby nie fakt iż część dochodu przeznaczona jest na WOŚP to uważam iż żle wydałem 25 zł na bilet.

ocenił(a) film na 1
ovo23

ovo23 - co do scen kasaderskich - widziales ten fragment ? :

http://www.youtube.com/watch?v=2CSTa7yz1RM

Nie jestem kaskaderem ani nie pracuje przy produkcji filmowej , ale po tym co zobaczylem nikt mnie nie namowi zebym poszedl ogladac z bliska jak sie takie scenki kreci w Polsce. Zwróć uwage na koniec filmiku - tłum gapiów stoi niczym nie zabezpieczony i niczym nie oddzielony od ulicy podczas gdy samochód lata po ulicy jak chce a na koniec ( wg. mnie i chyba nie tylko wg. mnie ) cudem unika uderzenia w auta zaparkowane przy ulicy ... Czy tak się kręci sceny kaskaderskie w profesjnalnych produkcjach za granicą ? Wątpie.

gsitune

Wiesz jaki budżet takie sceny ale rzeczywiście jak by się ten VW urwał ze smyczki to była by jadka koło knjpki Szwej:)

ocenił(a) film na 10
struz88

Ludzie to nie jest film oparty na faktach!!! I nie radze doszukiwac sie w nim wiekszego sensu.

marekmsc

Ale tu są wolne wypowiedzi i nikt tu się nie doszukuje dzieła sztuki.
Poprostu oceniamy obejrzany film bez niepotrzebnego napinania się.

ocenił(a) film na 1
struz88

Po powrocie po tym filmie do mieszkania, oznajmiłem wszystkim że od dzisiaj uważam że Polska to głupi i ograniczony naród i chcę stąd jak najszybciej wyjechać... wasze wypowiedzi przywracają mi wiarę w ludzi...

Dwa dialogi rzeczywiście mogły by być zabawne gdybym ich wcześniej nie słyszał... Jak dla mnie komedia ma bawić a to było nie zabawne a żenujące... Scen kaskaderskich pozwólcie że nie skomentuję

Najbardziej mi żal tych aktorów czy oni nie widzieli w czym grają?? Przecież nie wierzę że wykształconych aktorów to może bawić lub w jakiś sposób mógł im się ten film podobać... Czy kasa jest aż taka ważna? Pokazanie piersi, dwa głupie dialogi i potem opowiadanie jaki fantastyczny film zrobił Patryk Vega... coś strasznego...

użytkownik usunięty
struz88

te wszystkie komentarze są smutne, ale prawdziwe...