PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4828}

Człowiek-demolka

Demolition Man
1993
6,8 71 tys. ocen
6,8 10 1 71215
5,6 22 krytyków
Człowiek-demolka
powrót do forum filmu Człowiek-demolka

Muszelki

ocenił(a) film na 7

Wpisujcie swoje propozycje. Do czego moga służyć tajemnicze 3 muszelki :D

ocenił(a) film na 7
sigon

Ja właśnie się zastanawiałam do czego i nie wycyrklowałam nic , ale scena z tym jak Sylwek specjalnie przeklina by uzyskać srajtaśmie bezbłędna :D

ocenił(a) film na 7
Aiva1993

Zawsze sobie wyobrażam, że naciskasz jedną i spłukuje, druga podmywa, a trzecia podciera (wiadoma czesc ciala). Taka mechaniczna reka wychodząca z sedesu. :D

ocenił(a) film na 7
sigon

te muszelki to żadna nowość, już gdzieś kiedyś o tym czytałem niestety nie pamiętam gdzie
tu macie wycinek z hasła ubikacje w japonii wpisanego w wiki:

Drewniane patyki nazywane chūgi (jap. 籌木?) były używane w roli papieru toaletowego[6][9]. Wcześniej do czyszczenia używano wodorostów[10], ale w epoce Edo, zostały one zastąpione przez papier toaletowy wykonany z washi (tradycyjny japoński papier)[11][12]. Na terenach górskich używano również drewnianych drapaczy[9] i dużych liści.

nawet jest zdjęcie owych drewnianych drapaczy
tak więc jak już wcześniej mówiłem czytałem że w roli tych drapaczy używano także muszli i że trzy takie muszle powinny wystarczyć aby dokładnie się podetrzeć

a i bardzo polecam przeczytać ten artykuł z wiki pod hasłem "ubikacje w japonii" dużo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć, pamiętam że błądziłem po odnośnikach (hiperłączach) to znalazłem sporo i o europejskich toaletach jak i sporo o papierze toaletowym (ówczesnym)

ocenił(a) film na 7
maly_leju

Piknie....

użytkownik usunięty
sigon

http://www.wykop.pl/ramka/893579/czlowiek-demolka-po-latach-zostal-wyjasniony-mo tyw-z-muszelkami/

ocenił(a) film na 7

mocne :D

ocenił(a) film na 6
sigon

Może trzeba do nich nasrać :-)