PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4828}

Człowiek-demolka

Demolition Man
1993
6,8 71 tys. ocen
6,8 10 1 71215
5,6 22 krytyków
Człowiek-demolka
powrót do forum filmu Człowiek-demolka

new

ocenił(a) film na 8

gdyby powstał remake człowieka demolki w tych czasach to kogo byście widzilei w roli spartan'a i phoenix'a

moje typy to:
spartan - vin diesel
phoenix - michael jai white

ocenił(a) film na 8
clown

vin diesel zartujesz , nie ma takich aktorow obecnie bryluja same cipy

użytkownik usunięty
clown

Spartan- tom cruise
phoenix - stevie wonder

clown

spartan - Gerald Butler
phoenix - Wesley Snipes ;)

platinetzzz

GeraRd Butler :P Poza tym nie pasuje mi on do tej roli... Jednak z dostępnych nam aktorów to nie ma lepszego. Przeszła moda na twardzieli, teraz na topie są "ciacha" ;/ Wesley Snipes jak najbardziej! W Blade III miał świetną formę, po czarnoskórych nie widać oznak starzenia się :) Niestety Stallone mógłby się połamać, w najnowszym Rambo średnio wypadł.

użytkownik usunięty
Camehazai

jason stantham (nie wiem jak to się pisze)
no i bale... xD

ocenił(a) film na 9
platinetzzz

spartan - Wojciech Cejrowski
phoenix - Kuba Wojewódzki

...i piszę to naprawde serio ;)

clown

Jeżeli już by miał powstać remake (oby nie! - ten film to legenda)
To najchętniej bym widział tych aktorów:

Justin Louis, Hugh Jackman(?) - John Spartan
Rockmond Dunbar, Orlando Jones - Simon Phoenix
Anna Friel, Amanda Crew, Roselyn Sanchez, Rashida Jones - Lenina Huxley

Chociaż to by już nie było to samo.

ocenił(a) film na 9
clown

A po co remake ,film nie jest aż tak stary... A poza tym Stallone to Stallone -nie ma drugiego takiego jak on ,nie widzę nikogo kto mógłby lepiej zagrać tą rolę ... Snipes też według mnie jest nie do zastąpienia,ale jeśli to podobną postać grał w "Bez twarzy" Nicolas Cage....

clown

John Spartan-Scott Adkins,Ian Anthony Dale.Simon Phoenix-Michael Jai White,Michael Shynon Jenkins,DMX

clown

Gdy oglądasz film, czy słuchasz muzyki w oryginale, a później powstaje :podróba, to nikomu się już tak nie podoba. Zamiana aktorów w serialach: , np. po oświadczeniu aktora, że nie chce dalej grać, albo np. umarł, czy zginął w wypadku, to najlepiej byłoby zmienić scenariusz i uśmiercić go w filmie, lub zaaranżować wyjazd na stałe za granicę i spokój a nie zastępować go innym aktorem (aktorką), tak samo jest z "rimejkami" ktoś młody ogląda i mu się podoba, gdy nie oglądał oryginału. Nawet gdy obejrzy oryginał później, to teoretycznie spodoba mu się bardziej ta nowa wersja bo lepsze efekty, może muzyka, bardziej znani aktorzy, itp. Nie dawno, mój o wiele młodszy kolega z pracy, włączył mi muzykę jakiegoś (nie pamiętam) zespołu "Disco Polo". Był to przerobiony kawałek Krawczyka. Nie pamiętam tytułu, może to było "To co dał nam świat" ale nie jestem pewien i bardzo się tym zachwycał, więc ja włączyłem mu na "wrzucie" oryginał, przyznał że nie słyszał i zgodził się, że głos Krawczyka jest o wiele lepszy.
Skoro jednak chcesz żartować na temat zastępstwa to również pozwolę sobie na odrobinę dowcipu.
Skoro Żak może grać księdza i wójta jednocześnie, to Rysiek z "Klanu" zastąpi w remeak'u "Demolki" Stallone'a i Snipse'a :D

ocenił(a) film na 10
Burmistrz

remake byl by najzwyklejszym gwaltem na tym ekstra filmie poniewaz nie ma takiego rezysera ktory by dziosiaj temu podolal nie robiac gnoju i badziewia z porzadnego filmu, a co do roli Diesla jako Spartana hmmm ciekawe bardzo by to bylo bo Vin tez porzadny twardziel ale w roli Simona niestety nikogo nie widze

ocenił(a) film na 6
Burmistrz

Nie do końca się z tym zgodzę. Remake "Nieba nad Berlinem", o którym pewnie nie wszyscy słyszeli to "Miasto Aniołów" i było lepsze bez dwóch zdań.