PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=592693}

Człowiek z Cold Rock

The Tall Man
2012
6,3 18 tys. ocen
6,3 10 1 17532
5,0 4 krytyków
Człowiek z Cold Rock
powrót do forum filmu Człowiek z Cold Rock

w 98:44 gdy ,,trzecia matka" powiedziała : ,,spóźnisz się na zajęcia" , dziewczyna która przez cały film
pisała na kartce odpowiedziała : ,,idę" . Ktoś mi to wytłumaczy? :)

ocenił(a) film na 6
superpiwo

Bo udawała

superpiwo

Bo w poprzednim "trudnym" życiu miała blokadę psychiczną. Gdy zmieniła otoczenie i życie na "lepsze" to się odblokowała :P

ocenił(a) film na 8
superpiwo

Ja widzę to tak, jak wynika z tego opowiadania pod koniec filmu o pierwszej, drugiej i trzeciej matce, przez cały film była z drugą, potem chciała uciec do lepszego dla niej świata do trzeciej.
A co do pierwszej matki to widzę dwa wyjscia:
-Jak była mała w taki sam sposób została odebrana pierwszej trafiając do drugiej, jak trafiła do trzecieciej:P Pamiętała to i nie chciała mówić, nie że nie umiała.
-Pierwszej matce coś się stało i była z drugą <być może adpcja> nie podobało jej się te nędzne życie z ojcem <oczymem< pijusem i nie oddzywała się :)

A na koniec trafiła na własne życzenie do życia jakie chciała i otoczenie dało jej poczuć sie swobodnie i zaczęła mówić :)

ocenił(a) film na 3
kowal1528

Sądzę , że masz rację bo jak "mówi" przysłowie "do trzech razy sztuka"......jakby miała cztery albo pięć matek to byłby problem.

ocenił(a) film na 7
kowal1528

do Kowal1528.
Pierwsza matka tej dziewczyny to ta, która jest pokazana w filmie jako jej matka (ta która ją wychowuje, której druga córka rodzi na początku filmui która bije się z tym kolesiem od motoru). Druga matka, to po prostu przenośnia i mowa tu o "porywaczce", która zapewniła jej lepsze życie, a która jeszcze w Cold Rock dbała o nią, starała się być jej przyjaciółką rozmawiała z nią, próbowała ją "otworzyć" i namówić do ćwiczenia mówienia. Trzecia matka, to ta ostatnia, bogata, do której trafiła dzięki "drugiej" matce.
Sama bohaterka-porywaczka też o tym mówi, podczas rozmowy w więzieniu wyjaśnia jednej z matek, że kochała wszystkie te dzieci jak swoje i też za nimi tęskni, bo dla każdego przez chwilę była matką.

ocenił(a) film na 8
jsek1

Muszę przyznać rację, troche to wszystko znadinterpretowałem ;p Twoja wersja pasuje jak ulał ;p