PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375476
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

no i nie powiem mialam bardzo wysokie oczekiwania.mimo ze opery nienawidze film dobrze sie ogladalo,z ciekawoscia ogladalam baletowe popisy.no i ogolnie film dobry,swietna rola portman,tyle ze spodziewalam sie jakiegos bardziej spektakularnego zakonczenia.w trailerze widzialam pewne motywy po ktorych myslalam sobie ze ona naprawde zacznie sie zamieniac w cos tam a nie ze bedzie to tylko w jej glowie.troche sie na tym zawiodlam. po aronofskym spodziewalam sie wiekszego "bumu" na koncu(dla mnie of kors)

ocenił(a) film na 9
kikihanka

postanowilam odswiezyc swoj temat,gdyz wzielam sie za film po raz kolejny no i az mnie gniotlo zeby napisac o pewnej rzeczy.a mian owicie o genialnie dobranej muzyce,normalnie az szczena opada.1szy raz ogladajac nie skupialam sie zbytnio na niej bo film w miare trudny,trza bylo kumac watek;))moment w garderobie,klotnia miedzy portman a kunis-no muza super,przerazajaca wrecz,az ciary mialam.poza tym przed drugim seansem poczytalam na forum rozne interpretacje i to tez pomoglo mi zupelnie inaczej spojrzec na film,teraz bardziej go docenilam,moze bardzij zrozumialam.zdecydowanie daje 9