PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375459
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

Świetny!

ocenił(a) film na 9

Wg mnie ten film to niemalże arcydzieło. Oglądałam z relanym zaciekawieniem i niejeden raz próbowałam rozgryźć występujące w nim psychologiczne zagadnienia. Oglądając go, trzeba być skupionym by wychwycić wszelkie niuanse i nie zgubić się w zawiłościach charaterów głównych bohaterów. To nie jeden z tych filmów, na których wychodzisz w połowie zrobić coś do jedzenia i wracając po 15 minutach nadal rozumiesz o co chodzi. Ale to tylko moja subiektywna opinia, pozdrawiam ;))

ocenił(a) film na 10
patmovie

Zupełnie się z tobą zgadzam, to naprawdę arcydzieło. Przedwczoraj kupiłam dvd z ciekawości, ponieważ film był naprawdę głośny, a do tego lubię Natalie Portman która gra tu główną rolę. Absolutnie się nie zawiodłam, niesamowity klimat, a do tego fascynująca i wciągająca fabuła. Nie wszystko jest do końca wyjaśnione, więc każdy może stworzyć własną interpretację przyczyn zachowania głównej bohaterki. A do tego idealnie obrazująca wszystko muzyka... 10/10 . Również pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 9
patmovie

Zgadzam się :)
Na początku, gdy przeczytałam opis jakoś nie specjalnie mi się podobał.Jednak gdy już zaczęłam go oglądac nie mogłam się oderwać :)