PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375476
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

Genialny

ocenił(a) film na 10

Polecam każdemu , wspaniała muzyka , mroczny klimat i zachwycająca gra aktorska Natalie Portman ktora bez cienia wątpliwości zasluguje na Oscara

ocenił(a) film na 8
Vito90

Chwilę po skończeniu seansu jeszcze chwilę siedziałam wbita w fotel z jedną myślą kołaczącą się w głowie - po prostu WOW !
Portman idealnie pasuje do roli baleriny, a do tego historia życia bohaterki, jej schizy i zakończenie - rewelacyjny obraz jak krucha, niezwykła i pogmatwana może być ludzka psychika. Dzieło sztuki jak dla mnie - na pewno zdobędzie jakąś statuetkę;)

ocenił(a) film na 7
Vito90

Zawsze ciężko mi mówić o obrazach Aronofsky'ego, są to bowiem filmy nie tylko doskonałe technicznie, ale przede wszystkim bez wyjątku trafiają do mnie jak nic innego. Tak jest i w tym przypadku, reżyser znany z 'Requiem' dostarczył prawdziwe arcydzieło, świetnie nakręcone, idealnie zagrane, poruszające, intrygujące mrocznym, dusznym klimatem. I ta muzyka, może nie na Oscara, bo jakby nie patrzeć w jakiejś części to tylko nowe aranżacje znanych już utworów, ale mimo to Mansell zasługuje na pochwałę.
Podobnie jak MisMonika po seansie zostałem na swoim miejscu do samego końca napisów. Tarantino w 'Bękartach Wojny' można powiedzieć, że podsumował swój najnowszy film słowami Aldo "To chyba moje najlepsze dzieło". Myślę, że podobnie postąpił Aronofsky posługując się Natalie. 'That was perfect'.