PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375459
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

Może być

ocenił(a) film na 8

Film jest bardzo dobry. Mocno przekazuje emocje widzowi a do tego niesamowita gra
Portman. Nie wiem co myśleć o tym filmie po artykule opisującym iż to nie ona tańczyła a
dublerka ale i tak uważam że jest to dobry film. polecam

ocenił(a) film na 8
johanst

zgadzam się, film naprawdę dobry! i rzeczywiście, Portman zagrała doskonale. I film ogólnie jest dobry, mroczny, przybijający. Wykorzystywana seksualnie dziewczyna przez swoją matkę zachorowała na schizofrenię. tragiczne losy dziewczyny.

kitchenoflove

tak jak w tytule może być;p film dobry gra aktorska portman bardzo dobra ogólnie zasłużony oscar tyle że sam film specjalnie mnie nie porwał:/ hmm nie wiem dla czego może dlatego że wczoraj oglądałem film też o człowieku chorym na schizofrenię (Piękny Umysł).

ocenił(a) film na 8
ZeneQr

:) bardzo możliwe. to też bardzo dobry film. ogólnie, problem schizofrenii jest w niektórych filmach dość dobrze i ciekawie zaprezentowany.

kitchenoflove

no i najwidoczniej ten przedstawiony w Pięknym Umyśle bardziej przypadł mi do gustu:)

ocenił(a) film na 8
ZeneQr

pewnie, pewnie, wszystko zależy od gustu. :) tak czy inaczej, film poruszajace ten temat są całkiem ciekawe.

ocenił(a) film na 10
kitchenoflove

świetny film o dążeniu do perfekcji. poruszający. daje do myślenia.

ocenił(a) film na 10
ZeneQr

Być może przypadł Ci do gustu bardziej, jako że o owym problemie opowiadał. W opozycji do "Czarnego łabędzia'', który tak naprawdę o schizofrenii nie mówił...

ScarlettOHara

no niby nie mówił ale jednak okazało się że jednak mieszają się jej światy przez tą psychozę (raczej niż dążenie do doskonałości, bo to przesada lekka) która doprowadziła że jednk się jej udało mimo wszystko osiągnąć zamierzony cel który sobie postawiła:)