PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375448
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

Myślałam, że się zawiodę. Po przeczytaniu opisu, myślałam, że będzie to zwykły, szary film z niezbyt zaskakującym końcem. Jednak obejrzałam ze względu na to, że wyreżyserował go Aronofsky. oglądam, oglądam - i mega niespodzianka. Niesamowita gra Natalie Portman. Świetnie zagrała to wewnętrzne rozdarcie. Także miłe zaskoczenie Milą Kunis. Film jest po prostu nieziemski - polecam gorąco.

ocenił(a) film na 10
HollyGolightly_

Spodziewalam sie, że bede na nim spac. Zachwycil mnie

ocenił(a) film na 9
ufolek007

Tak samo mnie ;) Zdziwiłam się tez grą aktorską, była naprawdę dobra.

ocenił(a) film na 5
HollyGolightly_

Oglądacie filmy dla aktorstwa? Nosens.

ocenił(a) film na 10
seismic

????wtf???? film genialny najlepszy w 2010 i nie wiem czemu social network jest bardziej nagradzany już bardziej incepcja mi się podobała i to musi być związane z popularnością Facebooka a nie jakością filmu ale Fincher to mistrz żeby nie było

ocenił(a) film na 10
Adrian2311

Social Network to dno jak dla mnie, stracone 2godziny.
Incepcja jak dla mnie bardzo dobra. Pozytywnie mnie zaskoczyła.
Czarny Łabędź zdecydowanie jeden z lepszych filmów 2010roku i jeden z moich ulubionych filmów.

Też nie wiem za co Social zgarnia tyle nagród ;/

ocenił(a) film na 10
karolek101

byłam na SN w kinie. film był naprawdę bardzo dobry, rozumiem też zgarnięcie nagród lecz tylko w przypadku nie nakręcenia Incepcji i Czarnego Łabędzia. jak SN mógł zgarnąć tyle nagród przy wielu innych też świetnych filmach?

ocenił(a) film na 10
LeaMao

może przesadziłem z tym, że to dno, jednak mnie nie przekonał i troszkę się przeciągał, nie potrafię dac mu oceny, ale zdecydowanie jest słabszy od reszty filmów, o których mówimy. no cóż, niestety to nie nasz wybór :)

LeaMao

też tego nie rozumiem. SN to dobry film, ale na pewno nie zachwycający ani jakiś wybitny. Dobrze przedstawiona historia na czasie i tyle. Black Swan zdecydowanie lepszy!

ocenił(a) film na 8
rubyblue89

Dobry film. Super pokazane napięcie między Portman i Casselem, chociaż myślę że można by było to jeszcze trochę rozwinąć.

ocenił(a) film na 3
wujekdziadek

"Social Network" to bardzo dobry film i dobre aktorstwo. Dobry film o przyjaźni i ciekawa wizja świata, o którym osobiście nie mam zielonego pojęcia. "Czarny łabędź" to film średni i płytki emocjonalnie, w kinie historie opowiadało się w ten sposób wiele lat temu, chodzi mi o dramat bohaterki ilustrowany podniosłą muzyką i -bez urazy - metaforyką dla ubogich (ta sama tandeta co w "Źródle", natomiast doskonały "Requiem dla snu" uważam za absolutny współczesny wyjątek ze względu na przepraszam za wyrażenie- wyjątkowość filmu w ogóle"). Postaci niewykorzystane i źle poprowadzone (szczególnie Ryder i chyba Cassel także). Uważam za plus tego filmu jego realistyczny aspekt, to że pokazuje i być może uświadamia niektórych ludzi, że wszystko kręci się wokół seksu i że niektórzy wielcy artyści to zwykłe zboczuchy (wiem, co mówię sam jestem artystą-zboczuchem :P). Pozdrawiam, aha z ostatnio obejrzanych polecam "Fighter", czaję się na "Jak zostać królem".

ocenił(a) film na 9
salahaddinja

Social Network to jak dla mnie żadne wspaniałe odkrycie - fajny, film. Akurat na sobotni wieczór. Także nie rozumiem lawiny nagród. W porównaniu do Incepcji, czy właśnie Czarnego Łabędzia to jest... takie zwyczajne ;)