PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375459
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

10/10 i nie ma nad czym dyskutować. Niestety jak widać po komentarzach zawistnych ludzi, których pełno w około, nie każdy jest w stanie go zrozumieć. 99% gawiedzi nie jest w stanie ogarnąć tego arcydzieła, dlatego tupie nóżką i złości się na cały świat za ich braki w intelekcie. Nie dla nich takie filmy, lepiej niech zajmą się oglądaniem muminków, tudzież pankracego. Ot co ich poziom !!!!1111 Na szczęście na świecie są jeszcze ludzie światli i wrażliwi, którzy nadętemu motłochowi -który ciągle ujada, szarości -której pełno dokoła, agresji i ogólnie pojętej tępocie MÓWIĄ STANOWCZE NIE !!!!! Ten film to geniusz i nie ma nad czym dyskutować.

ocenił(a) film na 9
dorota33_filmweb

Popieram w 100 %. bardzo dobry film. Mimo iż nie ma w nim wybuchów, pościgów i dennych dialogów, co dla niektórych wydaję się być synonimem współczesnego kina, ten film napewno wejdzie na stale do pamięci widza, który potrafi go obejrzeć i ogarnąć. Rola Portman - rewelacja.

ocenił(a) film na 10
dorota33_filmweb

potwierdzam

ocenił(a) film na 8
dorota33_filmweb

dorota przeżywasz z tym filmem jak nie wiem jak dziecko naprawdę co dostało zabawkę na urodziny.Masz się za taką inteligentną a tak naprawdę inteligentny człowiek szanuje zdanie i gusta innych i nie kwapi się swoją mądroscią aby nie wyjść na przemądrzalca.Jeszcze te twoje teksty o krowie co podniosła ogon to według ciebie inteligentne kobieto wes się ogarnij i przestań się wywyższać ok

ocenił(a) film na 10
Kareivis

Czego to ludzie z zazdrości nie wymyślą. Oczywiście zasłużony ignor. Dziękuję.

ocenił(a) film na 5
dorota33_filmweb

nie jesteśmy w stanie go zrozumieć.. w takim razie udowodnij światu, że Ty go zrozumiałaś, po za tym Twoje komentarze, obelgi, wyzwiska pokazują tylko jaką jesteś osobą i kto lubi takie kino..

ocenił(a) film na 10
DLoN92

Ja z każdym rozmawiam na poziomie pod warunkiem, że rozmówca również reprezentuje odpowiedni poziom. No ale jak ktoś taki jak ty czy Kareivis nie potrafi sobie poradzić z tym, że należę do elity i zawsze mam racje, tylko ujada i mi zazdrości to powiedzcie sami jaka jest z nim rozmowa?

ocenił(a) film na 8
dorota33_filmweb

DLoN92 składamy się na zakład psychiatryczny dla Dorotki^^

ocenił(a) film na 5
dorota33_filmweb

jak ja? Tak się składa, że ja pierwszy raz Ci odpisuje.. co rozumiesz przez odpowiedni poziom? Pisząc np. "kto nie wystawil 10/10 ten prostak i niech lepiej zamiata do ogladania muminkow !!!!11" to jest wg. poziom? Ciekawe czego.. chyba rynsztoka. proud_pl tak się składa, że ona już dawno siebie ośmieszyła, a ja tak właściwie nie wiem co tu robie i dlaczego nadal prowadzę tą bezsensowną dyskusję z bandą dzieci ;(

użytkownik usunięty
dorota33_filmweb

prośba o uszanowanie gusta innych do doroty. prostymi słowami po prostu cię proszę skoro tyle rozumiesz to zrozumiesz chyba też że każdemu może się podobać coś innego i po prostu głupie jest udowadnianie wszystkim że to jest fenomenalny film bo ja tak uważam a ponieważ wy macie inne zdanie to jesteście głupi.

mnie osobiście film nieco zawiódł, spodziewałam się czegoś więcej i możecie pisać że brak mi inteligencji i jestem ograniczona etc. ale ja i tak myślę swoje i proszę żadnych argumentów w stylu 'jak taki mądry to niech sam film zrobi' bo jeśli to jest czyjaś praca to oczekuję tak jak od piekarza żeby chleb był smaczny nie tylko zjadliwy nie mówiąc o trującym a czasami może się też zdarzyć wyśmienity

ocenił(a) film na 9
dorota33_filmweb

Ok, skoro jak sama piszesz: "ja z każdym rozmawiam na poziomie pod warunkiem, że rozmówca również reprezentuje odpowiedni poziom.". W takim razie, proszę, udowodnij tę swoją samozwańczą "elitarność" i wytłumacz szarej gawiedzi przesłanie filmu. Jednak w taki sposób, w jaki tylko osoba niezwykle elokwentna jest w stanie to zrobić. Liczę na dobrą wypowiedź, gdyż w innym przypadku sama siebie ośmieszysz tymi inwektywami rzucanymi w każdej wypowiedzi na lewo i prawo.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
dorota33_filmweb

dorotko proud_pl o coś cię prosił a tobie co języka w gębie zabrakło?

ocenił(a) film na 10
Kareivis

Panowie na gorze - nie macie nic do napisana w temacie, więc zapraszam do jego opuszczenia. Proponuję następnym razem najpierw obejrzeć film, zanim zaczniecie się kompromitować i robić z siebie pośmiewisko !!!!11

ocenił(a) film na 9
dorota33_filmweb

Chciałbym zaznaczyć, że to nie ja robię z siebie pośmiewisko. Powodów potwierdzających wręcz odwrotną sytuację jest od groma, ale nie o to chodzi by zniżać się do poziomu współrozmówcy i, wybacz, ale nie odpowiem w Twój sposób i w moich wypowiedziach nie zauważysz "!!!11", ani żadnych wyzwisk pod Twoim adresem. Natomiast to co napisałaś dobitnie potwierdziło to, iż jedynie krzyczeć potrafisz, ponieważ "elitarnego" komentarza otwierającego oczy jak się nie mogłem doprosić, tak doprosić nadal się nie mogę... Zresztą przewidywałem taki "obrót sprawy" dlatego zaskoczeniem dla mnie żadnym to nie jest. :)

p.s. Dla Twojej wiadomości. Film obejrzałem i wystarczy zauważyć, że ocena przez mnie wystawiona temu filmowi to bardzo wysokie 9/10. Tylko różnica między nami jest taka, iż ja jestem w stanie zaakceptować zdanie innych i "wiem, że nic nie wiem", dlatego nie staram się uparcie wyzywać wszystkich, gdyż każdy mógł film odebrać na swój własny sposób - chyba ma do tego prawo?

dorota33_filmweb

10 za tą prowokację, ale Ci się musi nudzić... heh

ocenił(a) film na 8
dorota33_filmweb

Powiedzcie mi - jaki cel widzicie w wykłócaniu się w internecie? Komu się film podobał, to się podobał, komu nie, to nie. Proste. Nie wiem po co przekonywać kogoś długimi gadkami, które mają mało treści a wiele bardzo "wyrafinowanych" sformułowań. Każdy ma swoje upodobania i ciężko przekonać do nich innych. Komentujcie w pokoju.
MacFajaGyver

ocenił(a) film na 10
dorota33_filmweb

coż wiecej dodać, wszystko zostało napisane, jak dla mnie film roku, mistrzostwo ;]

dorota33_filmweb

Mi film też się bardzo podobał, genialna rola Portman. Uważam że sceny były przemyślane ( były głosy dotyczące nagromadzenia scen erotycznych i ich kontrowersyjności - jeśli chodzi o ukazanie ludzkiej psychiki, pewnego wyzwolenia z więzów, przekraczania granic i niszczeniu barier psychicznych i fizycznych, trudno pominąć seks - symbolizujący dla bohaterki przemiany, przejście ze świata dziecinnego w świat dorosłości )
Niepotrzebnie piszesz że komu się film nie podoba jest od razu matołem albo niewrażliwym idiotą. Ciebie też ktoś może skrytykować że jesteś głupia bo nie lubisz np. filmów wojennych. Nie każdy nadaje się do filmu psychologicznego. Nie dziw się potem że ludzie będą Ci niemiło odpisywać i na fw powstanie kolejna niepotrzebna dyskusja.

ocenił(a) film na 8
_ViscaElBarca_

film również mi się podobał jednak ode idealna rola Potrman do tego filmu świetna gra, w mistrzowski zrealizowana przez reżysera wszystkie ujęcia mimiki twarzy zachowań itp na najwyższym światowym poziomie, jednak film ten ode mnie nie dostanie 10 z tego względu że nie jestem pasjonatem aż takim aby rozpatrywać go na wiele sposobów ode mnie mocne 8/10

ocenił(a) film na 10
lolek2417

No niestety, ale uczciwie trzeba przyznać, że osoby które wystawiły poniżej 10/10 kompletnie nie znają się na kinie. Na pewno jest to ułomność i fakt, który warto odnotować. Jednakże nie wstydźcie się tego, bowiem nie wasza to wina za braki w intelekcie. Ot co bozia poskąpiła rozumu i nie przeskoczycie już tego. Po prostu nie dane jest wam zrozumieć działa niektóre. Wszak nie od dzisiaj wiadomo ze 99% hołoty i gawiedzi funkcjonuje na świecie, wiec możecie się pocieszyć tym, że nie jesteście sami. Jednakowoż przestrzegam przed samouwielbieniem, bowiem fakt przynależności do motłochu nie powinien być powodem do dumy. Skądinąd na przyszłość odsyłam was do oglądania mniej skomplikowanych pozycji typu muminki, tudzież pankracy i spółka a prawdziwe kino pozostawcie elicie !!!!!11111111

ocenił(a) film na 10
dorota33_filmweb

Film 10/10

ocenił(a) film na 10
AngelinaHindley

To oczywista oczywistość, ale spróbuj to wytłumaczyć prostakom i gawiedzi, której pełno dokoła !!1

użytkownik usunięty
dorota33_filmweb

siema pasztecie

ocenił(a) film na 10

FILM WYBITNIE DLA ELITY !!!11

ocenił(a) film na 10
AngelinaHindley

również daję 10/10.
budzi skrajne emocje, od obrzydzenia po zachwyt, jednak patrząc na całość to jestem jak najbardziej usatysfakcjonowana.

dorota33_filmweb

Proponuję nie robić tego co ja teraz robię i nie odpisywać prowokatorowi, swoją drogą prowokację oceniam jako bardzo słabą, góra 3/10

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
dorota33_filmweb

zastanawiam się po co tak naprawdę założyłaś ten temat, po to by nawrzucać normalnym ludziom czy na prawdę chciałaś ocenić film. swoją drogą film JAK DLA MNIE genialny, ale każdy ma inny gust i to nie znaczy że jest prostakiem. czasem nawet człowiek z elity chce obejrzeć coś dla rozrywki i dla relaksu i wtedy wybierze coś lżejszego ( i niekoniecznie muminki ) dodam że musisz być nieźle obeznana w świecie prostaków skoro wiesz gdzie się spotykają na czym bazują i co oglądają, a to tylko dowodzi że żadna z ciebie elita... przykro mi. [ film 10/10 ]

dorota33_filmweb

Proszę, proszę. Jednak to prawda, że społeczeństwo polskie w znacznej mierze obfituje w jakże barwne postaci z problemem manii wyższości. Przejrzałam pokrótce oceny i jestem w szoku. "Ojciec chrzestny" i 1/10? Gratuluję gustu, a raczej jego braku. Jak to ktoś ładnie ujął "Elita w Częstochowie - dobre sobie:".
Czasem na niektóre filmy wypada patrzeć obiektywnie, a nie tylko warczeć na innych, że ktoś nie dzieli czyjegoś zdania.

Aczkolwiek "Czarnego łabędzia" oceniłam w miarę dobrze. Może ze względu na to, że jest to po prostu dobry film.

ocenił(a) film na 10
vienne3

to nie jest film dla holoty i tepakow stad i nie potrafisz go ogarnac !!!!111111 motloch i gawiedz niczego tutaj nie znajdzie !!!!!!!!!!11111111 zajmijta sie lepiej ogladaniem muminkow albo pankracego a prawdziwe kino zostawta elicie !!!!!!!!!!!!!!11111111111

użytkownik usunięty
dorota33_filmweb

skoro to taki kształcący film to może oświeci 'tępaków' , nie uważasz?

ocenił(a) film na 2
dorota33_filmweb

ja się na tym filmie bardzo zawiodłam, myślałam że będzie sto razy lepszy, ale każdy jest wolnym czlowiekiem i ma prawo do własnego zdania i gustu..., a każdym razie nie uważam żeby ktokolwiek był hołotą, tępakiem i czymkolwiek innym, tylko dlatego, że nie podoba mu się film, który ty uważasz za arcydzieło ... ale wnioskując z twoich niezwykle inteligentnych wypowiedzi, to te określenia idealnie pasują do ciebie =]

ocenił(a) film na 1
dorota33_filmweb

Jak widać idiotów sieją po sieci ile dostajesz za napisanie jednego posta ?

markin

Tak, Aronofsky osobiście mu płaci...

Pan_Nawrocki

Tutaj też jest troll Dorota? Halo Doris cieszysz się że Ci odpisują co?:)

ocenił(a) film na 10
PabloPicasso

hej ty trzymaj sie tematu albo cie stad wyniosa !!!!!111111

ocenił(a) film na 10