PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375459
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

Długo się przy nim nudziłam, oj długo. Niewiele scen, które mnie wciągnęły, a powinno być zdecydowanie więcej. Te wszystkie sceny seksualne popsuły mi smak, sama końcówka była niezła, choć przewidywalna do bólu. Szkoda, spodziewałam się czegoś o wiele lepszego.

marcymarcy

Zgadzam się w 100%.

ocenił(a) film na 9
Dulltran

nie zgadzam się, film jest naprawdę świetny, Natalie zagrała bardzo dobrze ;)

ocenił(a) film na 6
constantine95

Moim zdaniem cały film biegała/tańczyła z wytrzeszczem/strachem w oczach. Kiepska rola w kiepskim filmie. Przerost ambicji nad treścią. Again...

ocenił(a) film na 5
constantine95

natalie zagrała bardzo dobrze, i na tym kończą się pozytywy tego ciągnącego się nudnego filidła

czarkowskY

Zgadzam się, Natalie była bardzo dobra, film w sumie spoko ale moim zdaniem o wiele bardziej wciągające by było ukazanie tematyki filmu (czyli środowiska tancerzy klasycznych) w wersji naturalistycznej, realistycznej bez przekłamań - surowy świat baletu gdzie marzenia i ambicja zdarzają się z brutalnymi realiami, zawiścią i walką o przetrwanie. Jeśli ktoś by podał tytuł takiego filmu (o ile istnieje) byłabym wdzięczna, a jeśli nie ma takiego to czas najwyższy bo ktoś o tym pomyślał bo twórca "Czarnego Łabędzia" chciał zapodać nam (stety/niestety) "psychodeliczną kanapkę"... Ja jak mam ochotę na coś w tym stylu to wolę "stołować się" u Burtona;)