SPOILER
Nina zatanczyla idealnie swoja role, ale na koncu, przez rane w brzuchu, upadła i niestety umarła
spoiler. Myślała, ze zraniła szkłem Lily, a tak naprawdę zraniła sama siebie. Tańczyła na scenie, później zaczęła krwawic i prawdopodobnie umarła( choć uważam,ze mogla te krwawienie sobie wymyślić ) . ;)
SPOILER
Skąd wiesz, że umarła? Film się urwał. W filmach Aronofsky`ego obraz się po prostu urywa i ty sam sobie masz dopowiedzieć co się stało. Jesteś współtwórcą. Nie wiesz tego, że Nina umarła. Tak samo nie wiesz, czy:
SPOILER Z FILMU ZAPAŚNIK
Zapaśnik z filmu Aronofsky`iego również umiera
SPOILER Z FILMU INCEPCJA
i nie wiesz, czy bączek przestaje się kręcić
i również nie wiesz, czy Nina umiera. W mojej wersji umarła jako spełniona, szczęsliwa kobieta... zupełnie jak...
SPOLIER Z FILMU KIWI
zupełnie jak... Kiwi
Q..wa!!!!!!!
--zakonczenie?
czy ja dobrze czytam ... pytasz sie o zakonczenie ???
jakie zakończenie ( ? ) --
to był Sarkazm Panie- 2009 . Odpowiedz na tak idiotyczne pytanie na FILM@WEBIE -(wydawałoby sie, iż taki portal zrzesza ludzi ogladających ..) wydawałoby sie .. bo jak widać niekoniecznie.
Nina, chora na schizofrenię, myślała że wbiła szkło z pękniętego lustra Lily. Ale jej wyobraźnia poszła za daleko, i wbiła je sobie. Po zatańczeniu całego baletu upadła, tak jak to było pokazane na próbach, zauważyli jej ranę, powiedziała że poczuła doskonałość i prawdopodobnie umarła.
A, i dodam jeszcze, że film dla mnie naprawdę dobry. I jeśli ktoś nie zauważył, że ta matka ją wykorzystywała seksualnie, to miał chyba klepki na oczach podczas oglądania filmu, bo to się aż rzuca w oczy!
Ja się zastanawiam nad taką rzeczą: Nina dużo sytuacji sobie wyobrażała np: wspomniana rana po wbitym szkle. To może Nina tak naprawdę nie zatańczyła tego baletu??? Być może to też była jej "nadwyobraźnia".
@ PatrykDJ2009 Incepcja jest Nolana, nie Aronofsky'ego
@ kitchenoflove Ja nie zauważyłem. Dla mnie była po prostu nadopiekuńcza - córka jedynaczka realizująca jej niespełnione ambicje.