PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375476
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

początek rzeczywiście, jak już tu wiele osób napisało, nie był porywający, aczkolwiek pokazywał on zwyczajne życie baletnicy, które chyba z założenia miało być nudne i bezbarwne, by w końcu mógł w nim nastąpić jakiś przełom...co do Natalie Portman, to muszę szczerze przyznać, że widziałam z nią wiele filmów i wszędzie grała bardzo dobrze lub co najmniej dobrze, ale w tym filmie mnie po prostu rozwaliła! Oscar dla niej murowany. Ale nie chciałabym też oceniać samego filmu w kontekście tylko jej gry, ale także jako całość, więc muszę przyznać, że zarówno Kunis jak i Cassel spisali się naprawdę bardzo dobrze, emocje aż "buzowały", jeśli tak to można nazwać, no i myślę, że na wyróżnienie zasługuje tu również Winona Ryder, która wprawdzie miała małą rolę, ale jakże barwną:) Co do samego filmu, to świetny scenariusz, kostiumy, zdjęcia, choreografia, no a przede wszystkim przecudowna muzyka... także wielkie brawa, bo dawno już nie oglądałam tak genialnego filmu i sama muszę przyznać, że od początku do końca byłam oczarowana tym filmem:)