PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375459
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

... większość tych, którzy oglądnęli ten film nie byłaby mi w stanie zinterpretować lub chociaż opisać drugiego dna fabuły, stad masa absurdalnie głupich opinii, film nie był wybitny, ale nie był też słaby, bardzo dobrze zagrany, zrealizowany konsekwentnie w jednym zamyśle, dostaje ode mnie solidne 8/10

ocenił(a) film na 5
jouziou

chciałbym poznać to "drugie dno fabuły" jak dla mnie to film który pokazuje historię tylko z jednej perspektywy. umieranie w imię swych marzeń już widzieliśmy na ekranach setki razy, podobnie jak zamykanie się na pomoc innych. zastanawiam się co w tym filmie jest tak niezwykłego?? chyba faktycznie nie potrafię dojrzeć drugiego dna... pomożesz?

ocenił(a) film na 10
jouziou

Zgadzam się z tobą. Mimo że ja dałam jeszcze wyższą ocenę, bo wg mnie był wybitny. Przynajmniej jak na ten rodzaj filmu. Ja widzę "2 dno". Bardzo mi się podobała końcówka, była, jak na koniec w filmie, perfekcyjna, idealna. Natalie P. zagrała bardzo dobrze, oskar i inne nagrody w pełni zasłużone. Reszta aktorów także. :) Wracając do końcówki, ten moment, gdy tańczy partię Czarnego łabędzia ... te skrzydła...świetna metafora jej przemiany.
Jednym słowem - Polecam :)