PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375431
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

nieporozumienie

użytkownik usunięty

Oceniłam na 1.

ocenił(a) film na 10

jeden z najohydniejszych filmów jakie widziałam .

Vintage_2

Jeden z bardziej odpychających filmów. Odrzucał mnie przez cały seans i na pewno będę go omijać szerokim łukiem. Mimo to uznaję film za niezły, ponieważ trzeba docenić muzykę, aktorów i całą pracę włożoną w film dzięki czemu nie jest totalnym tanim przeciętniakiem. Dalej zależy od gustu, ale 1 to przesada.

Bloodshake

zgadzam się

ocenił(a) film na 9
Vintage_2

Vingage 2 czemu zmieniłaś ocenę z 1 na 10 wczoraj co zmieniłaś zdanie.

ocenił(a) film na 10
dominikk07

Biorąc pod uwagę,że skomentowałam ten film będąc niedojrzałym dość głupim dzieciakiem,to tak zmieniłam zdanie co do tego filmu.

ocenił(a) film na 9
Vintage_2

aha a jak mam 16 lat i oceniłem na 9 to jestem niedojrzałym widzem?

ocenił(a) film na 10
dominikk07

nie,jesteś dojrzałym nastolatkiem

bo? Jakieś argumenty?

użytkownik usunięty
Rukiija

Moim argumentem jest to, że nie podobał mi się :)

Ale co dokładnie ci się nie podobało? Tematyka? Gra aktorska? Ujęcia? Muzyka? Czy może coś innego? Rozumiem że każdy ma inny gust, ale ocena 1 w moim mniemaniu powinna być przyznawana jedynie największym gniotom (ech u mnie nawet zmierzch dostał 3 - za zdjęcia i muzykę) a ten film napewno do nich nie należy...

ocenił(a) film na 9
Rukiija

Uprzedziłaś mnie, ponieważ sam chciałem zadać to samo pytanie ;d

użytkownik usunięty
KoskinPL

Już widzę jak piszesz taką odpowiedź xD

ocenił(a) film na 9

Idź się wypowiadaj o Bondzie xD

ocenił(a) film na 8
Rukiija

Popieram, film do moich ulubionych nie należy, choć oceniłam go wysoko , bo uważam,że jest przepięknie zrobiony.gra aktorska Portman świetna. Nagrody jak najbardziej zasłużone. rozumiem,że komuś nie podeszłą tematyka, ja za baletem też nie przepadam albo że ktoś jest bardzo wrażliwy i widok krwi go odstrasza, ale 1/10 to lekka przesada.

użytkownik usunięty
Rukiija

oglądałam ten film a kinie na przemierze więc juz doć dawni temu, ale nie podobało mi się przede wszystkim to, że poszłam na film z nadzieją, ze jest on o tańcu, a miał połączenie horroru w takim wydaniu którego nie lubie np. jak jej kości się wyginały.... ogolnie przesłanie może dobre ale daje 1 za wykonanie i realizację.

ocenił(a) film na 9

Nie szanuję ludzi ktorzy nie mają wyobraźni, nie pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
Himiteshu

Nie szanuję ludzi takich jak ty którzy tak właśnie myślą. Ja dałem 5/10 wg mnie bardzo dużo (dzięki wyobraźni)

ocenił(a) film na 8

Nie podobal sie film bo "kosci sie wyginaly", dajesz 1 za "wykonanie i realizacje" ? Wiesz wogole co to oznacza wykonanie i realizacja? To sie nazywa niewymagajacy widz...

ocenił(a) film na 5
herbatkowy

Nie czepiaj się, film był nudny jak mózg rozbryzgany na ścianie i tyle w temacie.

ocenił(a) film na 8

Po pierwsze naucz się pisać,po drugie.Skoro wiedziałaś o czym jest film,i że nie lubisz takiej tematyki to po co na niego szłaś? :D Zero logiki...

użytkownik usunięty
kacperowski20

Nie skomentuje złośliwego zdania ''naucz się pisać'' bo musiałabym się zniżyć poziomem. Poszłąm na ten film bo mnie przyjaciółka zaprosiła na swoje urodziny do kina, nie ja wybierałam film. Ludzie nie chce mi sie komentować waszych wpisow i przestałam to robić, ale skusiłam się teraz zrobić to po raz ostatni. Kiedys napisałam tutaj o tym filmie, wyszła jakaś śmieszna afera, ciągle ktoś dopisuje swoje ''inteligentne'' zdania, dajcie sobie spokój już :D , pozdrawiam wiernych fanów tego filmu, niektórym z was film się podobał, super, mnie nie i też uważam, że super. papa.

użytkownik usunięty
kacperowski20

Nie skomentuje złośliwego zdania ''naucz się pisać'' bo musiałabym się zniżyć poziomem. Poszłąm na ten film bo mnie przyjaciółka zaprosiła na swoje urodziny do kina, nie ja wybierałam film. Ludzie nie chce mi sie komentować waszych wpisow i przestałam to robić, ale skusiłam się teraz zrobić to po raz ostatni. Kiedys napisałam tutaj o tym filmie, wyszła jakaś śmieszna afera, ciągle ktoś dopisuje swoje ''inteligentne'' zdania, dajcie sobie spokój już :D , pozdrawiam wiernych fanów tego filmu, niektórym z was film się podobał, super, mnie nie i też uważam, że super. papa.

ocenił(a) film na 8

Ja wiem że każdy ma swój gust,ale oceną 1 się ośmieszasz.To już Piła 7 czy ta cała Ludzka stonoga na 3 zasługuje...

ocenił(a) film na 2
kacperowski20

Ośmiesza, ponieważ? Ma prawo postawić 1 i się z tego nie tłumaczyć. :D Ale zgadzam się z opinią na temat filmu, był obrzydliwie nudny.

ocenił(a) film na 10

To ty nie wiedziałaś że idziesz na dramat? Psychologiczny? To już twoja wina i niedopatrzenie, że nie przeczytałaś chociażby jaki to gatunek filmu.

Rukiija

rukiijja jak ja czytam twój komentarz to nie wiem czy płakać czy się smiać!
Pozwolisz że zacznę od tego: " Ale co dokładnie ci się nie podobało? Tematyka? Gra aktorska? Ujęcia? Muzyka? Czy może coś innego?" wiesz w ogóle czym jest film? jak ocenić profesjonalnie film? bo mi się wydaję że nie masz żadnego pojęcia na ten temat!!
Napisałaś : " Rozumiem że każdy ma inny gust, ale ocena 1 w moim mniemaniu powinna być przyznawana jedynie największym gniotom (ech u mnie nawet zmierzch dostał 3 - za zdjęcia i muzykę) a ten film napewno do nich nie należy..."
każdy ma inny gust - cieszę się że to rozumiesz, skoro doszłaś do takich stwierdzeń, to w jakim celu piszesz to zdanie?? Dajesz filmowi zmierzch za zdjęcia i muzykę w filmie hahaha! co to są zdj jaki element filmu tworzy muzyka i zdj jak ty po oglądnięciu całego filmu możesz profesjonalnie oceniać opierając się na takich elementach. haha nie będę śmiać bo będę nie kulturalna powiem krótko.
nie znasz sie w ogóle na tematyce filmu to widać po twoim komentarzu, a filmy każdy tutaj na filmwebie ocenia wg własnego gustu, bo ocenić film profesjonalnie po oglądnięciu nie jesteś w stanie. Więc to że sobie ktoś napisał komentarz i ocenił na 1 bo mu się fabuła nie podobała to jest jak najbardziej normalne i zrozumiałe jak dla mnie, bo z gustem się nie dyskutuje.
nie rozumiesz samej siebie tego co piszesz! ;) i jak większość osób tutaj obecnych.

pumaadi

Twoja wypowiedź świadczy że jesteś........Trollem. I to dosyć słabym :-) Oczywiście że film można ocenić profesjonalnie. Skoro nie słyszałem o tym że na planie filmowym robi się jednak zdjęcia i są one dosyć istotnym składnikiem filmu (zresztą tak jak muzyka, która potrafi zupełnie zmienić odbió r filmu i jego klimat), to nie powinienes wypowiadać się na temat filmów ambitniejszych niż Teletubisie .
Co do stwierdzenia, że nie rozumiem samej siebie: jesteś naprawdę zabawny. Skoro tak świetnie potrafisz odgadnąć kim jest osoba, oddalona od Ciebie o tysiące km, to polecam grę w lotto.

Rukiija

Teletubisie ???O.o przepraszam ale chyba jesteśmy na innym poziomie inteligencji, ponieważ nie rozumiem nawiązania teletubisi to takiego typu filmu;D. Proszę Pani powtórzę się na razie grzecznie nie rozumiesz w ogóle tematyki filmu!!!!
Podaj mi jeden film gdzie muzyka np. 1 minuta w filmie bo można mieć wiele rodzajów muzyki we filmie, zmienia odbiór całego filmu hahaha bardzo mnie to ciekawi i klimat o ile wiesz co można nazwać we filmie klimatem! ??//O.o
Zaznaczę że nawet kultury nie posiadasz co świadczy ze jesteś bardzo daleko za mną hahah:D "troll" nie wiem co to takiego a może postać bajkowa???? ;D
twój profesjonalizm mnie rozwala.. ale jeszcze poczekam aż się zrobi ciekawej, chyba że raczysz przyznać jak bezmyślnie piszesz..;D ha.

pumaadi

Widzę właśnie że jesteśmy na różnych poziomach, ją przynajmniej wiem że film da się ocenić obiektywnie, biorąc pod uwagę różne jego składowe. Telebimie były tu odniesieniem do twojej półki filmowej, skoro nie znasz się na ambitniejszych filmach(nie uzylam ich w odniesieniu do komentowanego filmu - kłania się czytanie że zrozumieniem).
Co do muzyki: obejrzyj choćby zagubiona autostradę Lyncha, tam muzyka genialnie podkreśla to co dzieje się na ekranie. Drugim filmem z genialnie zrobiona muzyka jest Piła (soundtrack robiony przez Charlie Clousera) nie mówiac już o klasyce, typu odyseja kosmiczna.
Nie mam kultury..... Raczej próbuje się z tobą dogadać w jedynym znanym ci języku ( w końcu z chamem rozmawia się po chamsku )

Rukiija

hahahahahahhahahahahahahaha. Jak żyje nie słyszałam większej bzdury. kobieto kobieto !!!!!
*"Co do muzyki: obejrzyj choćby zagubiona autostradę Lyncha, tam muzyka genialnie podkreśla to co dzieje się na ekranie. Drugim filmem z genialnie zrobiona muzyka jest Piła (soundtrack robiony przez Charlie Clousera) nie mówiac już o klasyce, typu odyseja kosmiczna."- jakim drugim planie co to bredzisz... podkreślać a zmieniać odbiór całego filmu i klimatu to wielka różnica boże drogi dziewczyno ogarnij się hahahahaha hahahahah .
piła hahahhaha, zagubiona autostrada- napisze tak jak żyję to chyba tutaj głupszej wypowiedzi nie czytałam!!
półki filmowej a może ścieżki hahah?
Czytanie ze zrozumieniem hahaha raczej ty albo nie wiesz co piszesz albo podkreślać a zmieniać to to samo haha.
A teraz najlepsze ze wszystkiego " Widzę właśnie że jesteśmy na różnych poziomach, ją przynajmniej wiem że film da się ocenić obiektywnie, biorąc pod uwagę różne jego składowe"- proszę ocenić mi ten film obiektywne opisując każda rzecz dokładnie mało tego hahaha wypisz i wyjaśnij "części składowe" o których mowa w twojej wypowiedzi bo ja nie wiem co masz na mysli a chce zebyś mi tak opisała ten film.. hahahha będzie zabawnie .. jak ty potrafisz ocenić obiektywnie film po oglądnięciu go to chylę ci czoła czekam na opis i ocenę filmu!!!!

pumaadi

Po pierwsze odczep się ode mnie trollu.
Po drugie: nie zamierzam nic tłumaczyć osobie, która ma w nicku połączone nazwy dwóch marek (czyżby puma i adidas były wyznacznikiem prestiżu w Twojej dzielnicy) i nie potrafi sklecic poprawnie napisanego zdania.
Generalnie: jesteś kretynem i choćbym nie wiem jak się starała, nie zmienię Twojego podejścia, więc z łaski swojej zamilknij i nie pisz już więcej do mnie trolu (oszczedz sobie wstydu, serio).
A i jeszcze jedno: na filmie znasz się jak cham na kulturze, czyli wcale.

Rukiija

hahahahaahahah dziękuje za opisanie całego filmu ;) ;D najlepiej jest się w ten sposób wytłumaczyć.
marek hahahahahah inteligenta, z mojego nicku ci się tłumaczyć nie będę haha, bo i tak nie masz racji hahah.
Chciałam ci pokazać jak bezmyślnie piszesz i jakim jesteś nie powiem kim hahahahahaha muzyka zmienia cały odbiór i klimat filmu hahahaha odbiór hahahaha przykład dla ciebie koleś idzie na spacer z panna po dysce albo na dyske hahahahahah... ahahhaha we filmie ale cóz cały film się zmienienia i klimacik też podałaś mi takie przyklady ze bede się z tego smiala zawsze hahahaha jak zacznę rozmawiać o jakimś filmie z kim kimkolwiek.
nie opisałaś mi filmu bo nie umiesz, nie potrafisz hahahaha proste, a uciekanie się w przezwiska i obrażanie kogoś kosztem samej siebie to tylko świadczy o tobie o twoim poziomie. hahahaha rozmowa z tobą była żałosna i śmieszna (niczym przedszkole )hahaha ośmieszyłaś się chyba najgorzej z wszystkich osób które czytałam komentarze hahhaha.
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahahaha dziekuję za profesjonalny opis filmu szkoda tylko że go nie ma... gratuluje inteligencji zanim zaczniesz następnym razem pisać że się znasz na filmie i umiesz profesjonalnie ocenić to się zastanów dobrze hahahahahahaha.
a co do nicku hahaha droga inteligenta osóbko hahaha: puma dlatego bo podoba mi się puma jako zwierze( czarny kolor, zwinna , szybka) a adi bo od imienia IDA hahahha . Jakaś ty mądra hahahahah.
Ja twojego nicku nie będę rozwijać wybacz nie dam ci powodu hahahaha.

pumaadi

Płacą ci za te głupoty, które wypisujesz , czy ponizasz się za darmo?

Rukiija

hahhahaha ja na twoim miejscu to bym więcej na filmweb nie weszła. .. .ja głupoty dziewczyno każdy kto to przeczyta a szczególnie to co wypisywałaś o filmie i swoim znawstwie padnie ze śmiechu hahahaha..
Dobra wydaje mi się ze rozmowa zakończona hahaha;D ja sensu nie widzę hahahahahaha
hahahahahahhahaaaaaaaaaahhhahahahahhahhhhhahaahahahahahahahahhahahahahahhahah
moze dam sobie jakis opisik po angielsku, hiszpańsku ewentualnie po łacinie chociaż tutaj będzie problem bo z łaciną średnią hahahaha.

pumaadi

Co ma mój opis do filmu? Zresztą co cię obchodzi w jakim języku mam opis na profilu?
Tak. Rozmowa zakończona, nie będę się znizac do twojego poziomu.

Rukiija

tak mnie to obchodzi jak moj nick ciebie hahhahah ...... a jak się to ma do filmu to pewnie i tak się nie dowiem hahahahahaha

pumaadi

Nijak się ma. Ogarnij się dziewczyno. Są lepsze sposoby spedzania czasu niż obrażanie obcych ludzi w internecie. Zegnam

Rukiija

ja cie obrażam hahaha sama się obraziłaś hahahhaha
Moja wina że piszesz bezmyślnie i głupio hahahaha.
a odnośnie obrażania czym cię obraziłam bo sobie nie przypominam natomiast ty mi piszesz o kulturze że cham jej nie zrozumie, racjonalnie myśląc po przeczytaniu naszej rozmowy, wyraźnie widać że piszesz osobie hahaha: zamilknij i nie pisz już więcej do mnie trolu, jesteś kretynem, położyć nacisk na twój stan psychiczny i emocjonalny." hahahaha : "dziecko drogie" wszyscy jesteśmy dziećmi to to akurat na mnie nie działa, no chyba że chcesz pogadać o teletubisiach hahahahaha naprawdę poczułam się przy tobie jak w przedszkolu hahah...

pumaadi

Przeczytaj choćby swój pierwszy post, który jest napisany obraźliwym i atakującym językiem (pominę jużto, że jest zupełnie oderwany od tematu w którym się wypowiadasz). Ponadto odniesienie do mojego opisu na profilu (nadal nie rozumiem po co) także było napisane dla mnie językiem obraźliwym.

Co do chama i kultury......przecież to prawda.

Co do tego, że wszyscy jesteśmy dziećmi: ja z wieku i mentalności dziecięcej już dawno wyrosłąm (czego jak widać ty nie możesz powiedzieć o sobie).

Do zdania, że sama się obrażam się nie odniosę, gdyż jest po prostu głupie i nieprawdziwe.

Jeżeli masz ochotę nadal drążyć temat to proszę bardzo. Ja już skończyłam i w ramach bardzo mądrego zdania "głupiemu się ustępuje" pozwolę ci mieć ostatnie słowo w tej dyskusji

Rukiija

hahhahahaha dziewczyno daj spokój dla mnie jesteś już skompromitowania a twoje pisanie jest takie bezsensu że ja tego nie rozumiem, dziewczyno hahahah wez sobie przeczytaj co pisałaś o profesjonalności swojej hahahahahahahahahaha nigdy tego nie zapomnę oj nigdy tak głupiego myslenia i takiej błazenady jak twoja haha.
hahahahahaha muzyka zmienia cały odbiór filmu oraz klimat, hahahahahahhahahahahahahahahhahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahaha, a opis filmu sie zapadł pod ziemię razem z twoim brakiem mózgu hahahahahaha. Co jak co ale inni przynajmniej normalnie piszą w porównaniu do ciebie a nie jak dzieci z przedszkola o teletubisiach hahahahaha. no ale ty wyrosłaś tylko nie wiem z czego hahahaha. sory ale ty nawet nie myślisz!! . co do obrażania domyślać czy obraźliwie czy delikatnie to każdy potrafi hahaha.
Jesteś hahahaha nie określę cię hahahahahahahahaha..... piła !!!

Rukiija

i jeszcze jedno od samego początku mianujesz się znawcą a to co pisałaś to nawet moja 11 letnia siostrzenica wie że nie logiczne hahahaha.
Nazywałaś mnie trollem a osobę dającą pierwszy komentarz atakowałaś 2 razy czyż to nie "trolling" w twoim wydaniu. Tak jak powiedziałam: nie myślisz, piszesz głupio nie logiczne, bez wiedzy, ośmieszasz się jak nikt inny na tym filmwebie z kim miałam przyjemność pisać.
Ja na twoim miejscu ze wstydu bym na filmweb nie weszła hahahhahaha serio.

pumaadi

To nie wchodź, nikt ci nie karze. Nigdzie nie zaatakowałam osoby zakładającej temat, zadałam tylko pytanie (jakbyś nie wiedziałą - na tym polega rozmowa).....

Rukiija

hahahha doprawdy ale dla ciebie to "trolling" hahha ja tez tylko temat ci założyłam jak piszesz nie logicznie ;D .

pumaadi

Jedyną osobą, która w tej konwersacji się ośmieszyła to ty. Tak - klimatu filmowi dodaje muzyka. Wstawianie co kilka słów "haahahaha" nie jest ani śmieszne, ani inteligentne. O milionach emotikon już nie wspomnę. Twoja interpunkcja jest fatalna. Pomijając fakt, że piszesz często niezliczone ilości znaków interpunkcyjnych, co może świadczyć tylko o nieinteligencji chciałem napomnieć o paru faktach przez Ciebie nie znanych:
Po dwóch wykrzyknikach nie trzeba stawiać kropki ("sory ale ty nawet nie myślisz!! .")
Jak już piszesz emotikony to po znaku interpunkcyjnym ("(...) piszesz nie logicznie ;D .")
Możesz jeszcze nie wstawiać stu emotikon

centeroffashion

Samo wyzywanie osoby, która podeszła do tego profesjonalnie i obiektywnie jest dziecinne. Po tej konwersacji widz, że jesteś maximum w gimnazjum. Przynajmniej tak się zachowujesz.

centeroffashion

Pozdrawiam użytkowniczkę Rukiija.

centeroffashion

działasz mi dziewczyno na nerwy i powiem ci tak zaproszę tutaj inne osoby przeczytają to jak profesjonalnie chciałaś udowodnić swoje znawstwo na temat tego filmu, co pisałaś za głupoty że muzyka zmienia cały odbiór filmu i ty oczywiście tego nie widzisz bo jesteś rukija, jak nie logicznie piszesz, bezsensu i skończysz mnie wkurzać i obrażać bo zaczyna mi twoja głupota działać na nerwy a widzę że najwyższy czas aby ktoś inny ci coś wyjaśnij bo ja ci nie wystarczam.

ocenił(a) film na 9
pumaadi

Czytam i oczom nie wierze. Ale z ciebie tępa strzała,to przykre,ze tacy ludzie w ogole istnieja. Pozdrawiam.

Martalu

to ma być prowokacja ? snobizm ?
Ja twoich pozdrowień nie przyjmuje bardzo mi przykro :D z ultracrepidarianem nie rozmawiam :D najwyżej mogę powiedzieć żegnam .
Zresztą to było tak dawno że przez ten długi czas zdążyłam zrozumieć fakt że głupimi się nie dyskutuje :D

centeroffashion

myślisz ze nikt nie wejdzie i nie spr ze konto zstało stworzone dzisiejsza czy wczoraj i nie kapnie się po takim pisaniu... ja tego tak nie zakończę. Tak jak napisałam zaproszę inne osoby do zabawy. Nikt nie będzie tak się ze mną bawił, pisał takie pierdoły i mnie wkuu...ał