PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375476
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

ograniczenie wiekowe

użytkownik usunięty

Czy ten film będzie miał jakieś ograniczenie wiekowe, np. od 15 lat?

ocenił(a) film na 10

Na pewno :-)

ocenił(a) film na 10

Musi mieć. Chyba osobiście rozpoczęłabym protesty, gdyby nie miał. Osobiście podejrzewam, że to bedzie conajmniej +16.

ocenił(a) film na 8

sceny niektore mocne wiec raczej na pewno bedzie

ocenił(a) film na 10
Vangelis7

podejrzewam, że to może być nawet 18

ocenił(a) film na 10
LeaMao

tego tez sie spodziewam i na to licze.

Inor

Od 18 lat? A co tam było takiego od 18 lat? To, że Portman się pieprzy sama z sobą i tego nawet nie widać, czy to, że się lekko okaleczyła?

ocenił(a) film na 8
lila0202

jak w tvp1 potrafia ze slowa "kur*a" zrobic "o rety" to sie niezdziwe jak bedzie czerwone koleczko :)

ocenił(a) film na 8
Vangelis7

Film "Bliżej" był ograniczony do +16, a teksty i rzeczy, które tam są powiedziane są o wiele bardziej nasycone seksem i erotyzmem. Jeżeli w przyszłości puszczą ten film to nie będzie miał większego ograniczenie niż +16.

ocenił(a) film na 9
patrykDJ2009

Tu nawet nie chodzi o sceny erotyczne. Tylko jeśli taka 14-latka idąc na to ma na myśli film o "ślicznej baletnicy, która robi piruety" to może lepiej takie ograniczenie zrobić...

ocenił(a) film na 8
Madame_Chloe

Jak nie wie o czym to jest to niech zwiastun obejrzy i poczyta opinie. Żyjemy w XXI wieku, Internet jest na wyciągniecie ręki.

ocenił(a) film na 9
patrykDJ2009

Ale w zwiastunie nie masz scen erotycznych. Poza pocałunkiem.

ocenił(a) film na 8
Madame_Chloe

Jak pójdzie to nic jej się nie stanie

ocenił(a) film na 8

Jest ograniczenie i to od 15 lat, jeszcze nigdy jak poszłam do kina, tak bardzo nie zwracali uwagę na to czy mam legitymację...w sumie to się im nie dziwię. Oglądając zwiastun nie spodziewałam się, że takie sceny mogą tam być. Ale film bardzo przyzwoity.

ocenił(a) film na 10
artminika

ja bym bez mrugnięcia okiem dała od 18. oczywiście jest pewna część 15, które by normalnie przyjęły film i go zrozumiały, ale przyznajcie, że niektóre sceny gdybyście mieli dzieci to raczej nie byliście by zachwyceni, że wasza gimnazjalistka to ogląda. dodać trzeba jeszcze, że co niektóre 15 są za tępe na ten film.
co do ograniczeń wiekowych w tv to z biegiem lat zauważyłam tendencje zaniżania progu dopuszczalnego wieku. nie uważam tego za coś pozytywnego.

ocenił(a) film na 9
LeaMao

Chociaż byłam na seansie gdzie grupka młodych kobiet, dziewcząt, ale nie nastolatek, przy scenach erotycznych nie potrafiła się powstrzymać i nie parsknąć śmiechem. Cóż, najwyraźniej to był śmiech spowodowany tym, że nie spodziewały się takich scen i jedyna ich reakcja na to , to głupi śmiech