Czy ten film będzie miał jakieś ograniczenie wiekowe, np. od 15 lat?
Musi mieć. Chyba osobiście rozpoczęłabym protesty, gdyby nie miał. Osobiście podejrzewam, że to bedzie conajmniej +16.
Od 18 lat? A co tam było takiego od 18 lat? To, że Portman się pieprzy sama z sobą i tego nawet nie widać, czy to, że się lekko okaleczyła?
jak w tvp1 potrafia ze slowa "kur*a" zrobic "o rety" to sie niezdziwe jak bedzie czerwone koleczko :)
Film "Bliżej" był ograniczony do +16, a teksty i rzeczy, które tam są powiedziane są o wiele bardziej nasycone seksem i erotyzmem. Jeżeli w przyszłości puszczą ten film to nie będzie miał większego ograniczenie niż +16.
Tu nawet nie chodzi o sceny erotyczne. Tylko jeśli taka 14-latka idąc na to ma na myśli film o "ślicznej baletnicy, która robi piruety" to może lepiej takie ograniczenie zrobić...
Jak nie wie o czym to jest to niech zwiastun obejrzy i poczyta opinie. Żyjemy w XXI wieku, Internet jest na wyciągniecie ręki.
Jest ograniczenie i to od 15 lat, jeszcze nigdy jak poszłam do kina, tak bardzo nie zwracali uwagę na to czy mam legitymację...w sumie to się im nie dziwię. Oglądając zwiastun nie spodziewałam się, że takie sceny mogą tam być. Ale film bardzo przyzwoity.
ja bym bez mrugnięcia okiem dała od 18. oczywiście jest pewna część 15, które by normalnie przyjęły film i go zrozumiały, ale przyznajcie, że niektóre sceny gdybyście mieli dzieci to raczej nie byliście by zachwyceni, że wasza gimnazjalistka to ogląda. dodać trzeba jeszcze, że co niektóre 15 są za tępe na ten film.
co do ograniczeń wiekowych w tv to z biegiem lat zauważyłam tendencje zaniżania progu dopuszczalnego wieku. nie uważam tego za coś pozytywnego.
Chociaż byłam na seansie gdzie grupka młodych kobiet, dziewcząt, ale nie nastolatek, przy scenach erotycznych nie potrafiła się powstrzymać i nie parsknąć śmiechem. Cóż, najwyraźniej to był śmiech spowodowany tym, że nie spodziewały się takich scen i jedyna ich reakcja na to , to głupi śmiech