PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32359}

Czerwony smok

Red Dragon
2002
7,6 260 tys. ocen
7,6 10 1 260017
6,8 43 krytyków
Czerwony smok
powrót do forum filmu Czerwony smok

Świetny

ocenił(a) film na 8

Ten film jest o wiele lepszy od Łowcy. Bez porównania lepszy. Wszystko tu mi się bardziej podobało.
A teraz taka ciekawostka. Zauważyliście, że w książce i w Milczeniu owiec podkreślali żeby nie dawać Hannibalowi żadnych ostrych przedmiotów, ani nawet agrafki (przez to uciekł w MO). Tymczasem je on sobie kolację metalowym widelcem. Czy to trochę nie dziwne?

ocenił(a) film na 6
Luki

Słabsze aktorstwo, napięcie padło na pysk, gorsza muzyka, rozwiązania fabularne od których szlag mnie trafia... Nie, ja zostanę jednak przy "Manhunterze".

ocenił(a) film na 8
EineHexe

Mogę zrozumieć że bardziej podobał Ci się Manhunter, ale nie mów mi że tam była lepsza muzyka. Muzyka była tam tak beznadziejna że wyciszałem telewizor gdy leciała. A w tym Czerwonym smoku muzyka jest bez zastrzeżeń.

ocenił(a) film na 6
Luki

Kitaro, Shriekback, Klaus Schulze, Iron Butterfly... Wspaniała klimatyczna muzyka, w dodatku idealnie dopasowana do obrazu, a zarazem znakomita do słuchania samodzielnie. Natomiast w "Czerwonym Smoku" Rattnera to była zwykła konfekcja muzyczna, z tego gatunku co to jednym uchem wpadnie a drugim wyleci.