PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32359}

Czerwony smok

Red Dragon
2002
7,6 260 tys. ocen
7,6 10 1 259525
6,7 53 krytyków
Czerwony smok
powrót do forum filmu Czerwony smok

Jak wy żej. Ralph Fiennes jest moim ulubionym aktorem, pierwszy raz widziałam go w filmie "Wierny ogrodnik",wtedy wpadł mi w oko. Później chłopak pokazał mi "Listę Schlindler'a",żeby pokazać mi jakiś inny film z jego udziałem, następnie w niedługim czasie do kin wszedł film "Lektor" więc i go obejrzałam. Po obejrzeniu również innych filmów z jego udziałem,kończąc właśnie na "czerwonym smoku" stwierdzam,że równie dobrze mogłam po filmie "wierny ogrodnik" wybrać sobie za cel obejrzenie prawie wszystkich filmów z jego udziałem( za wyjątkiem tytyułów które kompletnie nie są w moim klimacie,w tym przypadku jest ich nie wiele) a nie żałowałabym tej decyzji.

Gra zazwyczaj w bardzo dobrych filmach,ciekawe role i gra je dobrze.

Cieszę,się ,że nie jest tak,że gra wszedzie byle by płaciłi,przynajmniej tak to odbieram.

P.s. widziałabym go w kilku innych filmach w których grał Liam Neesen,no ale nie do mnie należała decyzja ;)

Ellemelle

Ja zakochałam się w Ralphie we wrześniu kiedy oglądałam listę shindlera potem najpierw strzelaj potem zwiedzaj czerwony smok i do teraz go kocham pomimo że mam 16 lat

ocenił(a) film na 9
sszulakiewicz

"i do teraz go kocham pomimo, że mam 16 lat". Pewnie dlatego go kochasz. Bo masz 16 lat.
Tak czy inaczej jest świetny, a w czerownym smoku zagrał po prostu fantastycznie.

IceMan2991

no tak bo jest przystojnym facetem i mam sporo filmów z nim

ocenił(a) film na 9
Ellemelle

warto, z pewnością warto obejrzeć, Fiennes zagrał tak dobrze, że miałam odczucie niechęci i obrzydzenia do niego po tym filmie ;p bardzo podoba mi się ta część, dwójka o wiele gorsza wg mnie, także polecam :)

ocenił(a) film na 10
Ellemelle

klimat nie klimat dla niego warto obejrzec nawet HP:) wlasnie zabieram sie za kolekcjonowanie filmow z Fiennesem. A co do zastapienia Neesena to nie do konca. Obaj sa dobrymi aktorami i mysle, ze tak jak zostali poprzydzielani do rol, tak jest dobrze. I przyznam sie jeszcze, ze zanim sprawdzilam kto gra w "Czerwonym Smoku" myslalam, ze to wlasnie Neesen... Moj blad.

ocenił(a) film na 7
angellorebello

Harrego Pottera nawet lubię może nie jest to mój ulubiony film,ale da radę obejrzeć :)

Mój chłopak też kiedyś się tak pomylił oglądaliśmy chyba Chloe i on mówi do mnie patrz Twój ulubiony aktor tu gra a ja nie nie to nie on a on no co Ty ulubionego aktora nie poznajesz? Są dość podobni więc może się zdarzyć pomyłka :)