NIE OGARNIAM. BŁAGAM NIECH KTOŚ MI TO WYTŁUMACZY. O co chodziło w saaamej końcówce.
Tz, że ten detektyw will przeżył ! Co ma znaczyć list od lektora??? Czy film kończy się HAPPY ENDEM
czy daje jakąś nieskończoną myśl. BŁAGAM wytłumaczcie mi TO!!!! I jak to się stało, że on się nie
zastrzelił w sensie miał brata bliźniaka czy co???
Ten film to pierwsza część trylogii, mimo że to pierwsza część został wydajny najpóźniej ponieważ to remake filmu z 1986 r. Z tymi częściami to trochę skomplikowana sprawa, w każdym razie jeżeli chce się oglądać w kolejności wydarzeń powinno się obejrzeć 1.Czerwonego smoka, 2.Milczenie owiec, 3. Hannibala.
A teraz tłumaczę końcówkę. Tak, detektyw przeżył, list od Lectera jest kierowany do detektywa i nie ma on głębszego znaczenia to trochę taka wisienka na torcie, że tak to określę. Można więc powiedzieć, że film kończy się Happy Endem. Na samym końcu doktor Chilton mówi do Lectera, że chce się z nim spotkać młoda piękna agentka FBI to jest zapowiedź drugiej części czyli "Milczenia owiec". Jest to oddzielna historia nie związana z Will'em, ale spotykamy w niej zarówno Lectera jak i pozostałe postaci. Warto obejrzeć.
Dziękuje bardzo :) Teraz jest mi łatwiej zrozumieć film, jak będę mogła się jakoś odwdzięczyć to proszę pisać :)
Nie ma sprawy, mi też nieraz końcówka filmu nie daje spokoju więc wiem jak to jest i cieszę się że mogłam pomóc :)
No ja bym jeszcze dodał jako część "zerową", że tak ujmę (skoro 1 już jest przez ciebie obsadzona) kolejny film z tej serii czyli Hannibal: Po Drugiej Stronie Maski. Tak, wiem. To nie to samo, ale zawsze dotyczy to Hannibala Lectera. ;)
Słyszałam o nim chociaż nie oglądałam, myślę że warto go umieścić skoro przytaczamy wszystkie filmy ;) Na pewno ktoś się przy okazji skusi.