Kto powiedział że ginie?? Jakbyś oglądał uważnie to byś wiedział, że on nie zginął.
Lecter na początku filmu dostaje kilka kulek i ranę od strzał. To wcale nie musi oznaczać , że umarł...
Radzę ci nie oglądać takich filmów, jeśli zrozumienie czegoś tak prostego jest dla ciebie trudne. Słyszałeś kiedyś o czymś takim jak "zranienie", "rana postrzałowa"?
Nie sądzę, aby konieczny był tak daleko posunięty cynizm o.O
Odnoszę wrażenie, że 80 % społeczności na FW to albo trolle albo ludzie, którzy na każdym kroku usiłują zmieszać kogoś z błotem, próbując udowodnić swoją wyższość. Naprawdę, choćby nawet ktoś był głupszy od Ciebie, to po co to tak od razu demonstrować? Jesteśmy tylko ludźmi!
A na pytanie z pierwszego posta nie będę odpowiadać, bo już zostało wszystko wyjaśnione ^^
Nie staram się mieszać z błotem nikogo, ale kiedy widzę tak infantylne pytania, to nie mogę powiedzieć nic innego...
mam pytanie, mam wszystkie części "czerwony smok" "milczenie owiec" " hanibal" "hanibal po drugiej stronie maski" w jakiej kolejności należny je oglądać?
"hanibal po drugiej stronie maski" następnie "czerwony smok" next "milczenie owiec" i "hanibal"
nie. czerwony smok ma być na końcu.
PS (do EBM4) czy na prawdę tak trudno choćby na podstawie opisów czy Wikipedii samemu wywnioskować jaka jest kolejność chronologiczna?
Chyba delikatnie Ci się pokręciło... ja w Wikipedii mogę napisać że między "Milczeniem Owiec" a "Czerwonym Smokiem" jest "Seksmisja" i też uwierzysz...?
dokładnie, trzeba umieć czytać i wiedzieć że czerwony smok to prequel milczenia owiec. Zresztą na końcu filmu przychodzi ten doktor,dyrektor czy kto tam pilnuje lectera i właśnie zapowiada jodie foster z milczenia owiec
chyba nie zrozumiałeś końcówki Czerwonego smoka która wprowadza w przybycie d Lectera agentki Starling
Ja z kolei polecam obejrzeć w kolejności kręcenia. Na końcu Czerwonego Smoka znajduje się miły smaczek :)
W tle napisów początkowych są pokazane nagłówki z gazet, z których wynika, że obaj zostali ciężko ranni. Jeżeli dobrze pamiętam to Hannibal po procesie dostał chyba ośmiokrotne dożywocie, a agent FBI trafił na jakiś czas do szpitala psychiatrycznego, a potem wycofał się ze służby. Są też pokazane zdjęcia agenta Grahama ze szpitala, kiedy leżał nieprzytomny, zrobione przez dziennikarza tego brukowego dziennika. Dlatego od początku filmu Will nie darzy go sympatią...
W książce jest to dokładniej wyjaśnione. Lecter nadal żyje po ostrzałach , a Graham po tym nie ufa zwykłej broni i pociskom bo też po przygodzie z Hobbsem wie , że nie zawsze "rozstrzelanie" jest skuteczne :)) . Dlatego też uczył potem żonę strzelania z jakimiś mega nabojami, które rozrywają się dopiero gdy trafią do celu. :))