mianowicie chciałbym, abyście podali mi tytuły filmów o seryjnych mordercach. Ja napiszę jakie już oglądałem, żeby się nie powtarzały. To tak:
Mr. Brooks, Czerwony Smok, Nożownik, Hannibal, Milczenie Owiec, Piły wszystkie części, serial "Dexter" - swoją drogą genialny serial, Zodiac, Reguła - Waz, Nieuchwytny, Siedem. Mogą być również filmy w stylu "Słaby Punkt" z Hopkinsem, tam nie ma wprawdzie seryjnego mordercy, tylko "zwykły" morderca, ale film i tak dobry. Powiem szczerze, że kończy mi się repertuar takich filmów, że się tak wyrażę. Słyszałem, że dość dobry jest jeszcze film "Łowca", ale już mam dość historii Hannibala Lectera, więc nie wiem czy się za to zabrać. Kiedyś na pewno obejrzę. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
Czerwony Smok jest remake'iem Łowcy. Ta sama fabuła, tylko że w lepszym wydaniu, klimat lat 80, lepsi odtwórcy roli głównej i roli psychopaty :P
A raz że tam Lectera gra ktoś zupełnie inny, to jeszcze gra tylko epizod, i ma bardzo małe znaczenie dla całej historii.
serial: Miasteczko Twin Peaks- nie mogę powiedzieć kto, bo zepsułbym oglądanie :P
'Psychoza' Hitchocka, z Anthonym Perkinsem !
'Autostopowicz' z Rutgerem Hauerem
'To nie jest kraj dla starych ludzi'- Javier Bardem
A najlepsza rola psychopaty, lepsza nawet od Hopkinsa w Milczeniu Owiec-
To 'Lśnienie' z Jackiem Nicholsonem... tym bardziej że bohater przechodzi przemianę- od teoretycznie normalnego człowieka, w mordercę
No i poza tym, ten film uważa się za najlepszy horror wszechczasów (nie najstraszniejszy, tylko najlepszy)
Dzięki wielkie, jutro zabieram się za oglądanie w/w tytułów:) Liczę na dobre kino, mam nadzieję, że się nie zawiodę:)
Kolekcjoner kości (z Denzelem Washingtonem i Angeliną Jolie)
Odkupienie (z Christoperem Lambertem)
Krew niewinnych (z Britany Murphy)
Z piekła rodem (z Johnnym Deppem)
Cela (z Jennifer Lopez)
Tożsamość
American Psycho,The Bondock Saints, The Bone Collector, Criminal Minds, Lśnienie, Czarna Dalia.