PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32359}

Czerwony smok

Red Dragon
2002
7,6 260 tys. ocen
7,6 10 1 260017
6,8 43 krytyków
Czerwony smok
powrót do forum filmu Czerwony smok

wszystko pięknie ładnie ale gdzie jest Clarice Starling , ona i Dr. wyglądali by pięknie :P . Gdzie ona się podziewa ?

ocenił(a) film na 7
Avion

Przecież to prequel chyba, nie? Wtedy Starling jeszcze go nie spotkała, a Lecterem zajmował się Will Graham.
Chyba nie widziałaś/eś zakończenia Red Dragona - polecam obejrzenie końcówki ponownie, a wszystko się wyjaśni ;)

krikra

Tudzież postaraj się o sagę o Hannibalu Thomasa Harrisa. Naprawde świetnie się czyta i można znaleźć kilka przeinaczeń w stosunku do filmu. Dla mnie np. niezrozumiałe jest dlaczego Will Graham zgodnie z książką nie został poważnie okaleczony w twarz tylko dostał kuksańca nożem w bok a potem żył długo i szczęśliwie ?? Ah ten HollyWood przez to thriller stał się jedynie filmem kryminalnym z kilkoma brutalnymi scenami. Co to za thriller kończący się sielanką ??

ocenił(a) film na 7
Jatzo_Platzo

Po co Starling? Norton zagrał swietnie tutaj.

fidelio

Śmiem twierdzić, że kiepsko. jego postac była nudna, a po Nrtonie spodziewałem się więcej (Foster była znacznie lepsza). Stanowczo za mało było za to Hannibala jak dla mnie ;)

ocenił(a) film na 7
pionier

No cos Ty... Norton zagrał doskonale. Starling tu niepotrzebna, tym barzdziej jakby miała to nie być Jodie Foster tylko inna beznadziejhna laleczka jak Julianne Moore.