PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32359}

Czerwony smok

Red Dragon
2002
7,6 260 tys. ocen
7,6 10 1 259525
6,7 53 krytyków
Czerwony smok
powrót do forum filmu Czerwony smok

dobry

ocenił(a) film na 7

ale do "Milczenia owiec" czy choćby "Hanibala" to mu bardzo daleko

ocenił(a) film na 8
maciejacek

Może nie aż tak bardzo daleko, ale trochę brakuje fakt.
Anthony Hopkins i tak świetynie gra swoje role we wszystkich tych filmach. pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
meredith_sidhe

Hopinks jest oczywiście klasą dla samego siebie. To jest oczywiste dla każdego

ocenił(a) film na 8
maciejacek

Dla każdego, który uważa Hopkinsa za perfekcjonalistę. A nie każdy musi tak uważać :-)

maciejacek

Dokładnie..... I chyba Hanibal lepszy od milczenia owiec....... :-)

ocenił(a) film na 7
kasia6969

Wg mnie , jakby Judie Foster zagrała w Hanibalu to kto wie. Jednak Julianne Moore mimo ,że też była całkiem dobra, to jednak nie ta liga co Judie.

maciejacek

Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości, za każdym razem gdy oglądam któryś z filmów z Hanibalem, to zawsze odczuwam niedosyt z powodu braku Judie. Szkoda, że nie chciała zagrać w kolejnych, po "Milczeniu owiec" :(

maciejacek

Zgadzam się, w Hannibalu bardzo brakowało Judie Foster. Milczenie owiec było zdecydowanie najlepsze z wszystkich cześci o Hannibalu.

ocenił(a) film na 7
maciejacek

do Hanibala mu daleko??? Ten Haniball to jest porazka totalna Smok bije go na głowe

ocenił(a) film na 10
maciejacek

Ja cenie sobie wszystkie filmy o Hannibalu Lecterze z Anthonym Hopkinsem w roli głównej, ale jak już miałbym oceniać, który lepszy to według mnie Czerwony smok jest lepszy troszkę od Hannibala, pewnie dlatego jak to było już wspomniane, wynika to ze zmiany głównej roli kobiecej, Moore dawała radę, ale to nie to samo co Jodie Foster. Chociaż jakby było na odwrót, Moore w Milczeniu, to byśmy psioczyli na Foster za Hannibala:D. O Milczeniu owiec, nie będę się rozpisywał bo wiadomo, numer 1. A ten nowy to też dobry, ale nie dorasta do pięt reszcie :))

ocenił(a) film na 6
maciejacek

Nie ma startu do Milczenia... Ale to porządny film. Książka lepsza oczywiście.

ocenił(a) film na 9
maciejacek

Nie zgadzam się. Nie rozumiem dlaczego film jest tak nisko oceniany, nie rozumiem również dlaczego ma mniejszy rozgłos od Milczenia Owiec skoro jest równie dobry, a może i nawet lepszy...