PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32359}

Czerwony smok

Red Dragon
2002
7,6 260 tys. ocen
7,6 10 1 260011
6,8 43 krytyków
Czerwony smok
powrót do forum filmu Czerwony smok

Mam kilka pytań:
1. Dlaczego Hannibal w tej części miał dłoń, skoro odciął ją sobie w poprzedniej części?
2. Dlaczego zabójca na końcu filmu, kiedy przyszedł do domu Will'a Grahama, żył skoro strzelił sobie w głowę. Widać było rozbryzg krwi, ta niewidoma blondyneczka Reba dotknęła go "martwego"?
3. Jak Hannibal Lecter będąc w więzieniu mógł umieszczać jakieś ogłoszenia w gazecie?
4. Skąd Will wiedział o tym, co mówiła do zabójcy jego babcia gdy ten był małym chłopcem?
To scena, w której Dolarhyde trzyma nóż przy synu Will'a.
Z góry dziękuję za odpowiedź;)

paula2202

1. "Czerwony smok" jest fabułą chronologicznie najwczesniejszą, mimo, że sam film, w tryptyku o Hannibalu, powstał jako ostatni.
2. Widac było rozbryzg krwi, ale nie była to krew psychopaty, a innego faceta- tego, który się wczesniej zalecał do dziewczyny i którego Dolarhyde zabił.
3. A tego to nie wiem. Może, skoro miał prawo do telefonu do adwokata, to mógł też i w tym przypadku zastosować trick pokazany w filmie i zamiast rozmowy z adwokatem nadac telefonicznie ogłoszenie.
4. Will czytał wczesniej księgę-pamiętnik psychopaty w której ten zapisywał historię swego zycia, swoich zaburzen, fascynacji i swoich morderstw,

paula2202

1. "Czerwony smok" jest fabułą chronologicznie najwczesniejszą, mimo, że sam film, w tryptyku o Hannibalu, powstał jako ostatni.
2. Widac było rozbryzg krwi, ale nie była to krew psychopaty, a innego faceta- tego, który się wczesniej zalecał do dziewczyny i którego Dolarhyde zabił.
3. A tego to nie wiem. Może, skoro miał prawo do telefonu do adwokata, to mógł też i w tym przypadku zastosować trick pokazany w filmie i zamiast rozmowy z adwokatem nadac telefonicznie ogłoszenie.
4. Will czytał wczesniej księgę-pamiętnik psychopaty w której ten zapisywał historię swego zycia, swoich zaburzen, fascynacji i swoich morderstw,

paula2202

ocenił(a) film na 8
agur

Dziekuję;*