PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=158911}

Czeski sen

Český sen
2004
7,1 12 tys. ocen
7,1 10 1 11714
7,2 13 krytyków
Czeski sen
powrót do forum filmu Czeski sen

Świetny dokument ukazujący jak łatwo można manipulować człowiekiem. Bardzo wyraziście pokazuje moc reklamy i jak bardzo można tracić życie przesiadując w hipermarketach. Film trafnia indywidualnie do kadego z nas, kazdy może sobie go osobno interpretować,tłumaczyć a co w tym najlepsze porusza do myślenia. Sam jestem ciekaw jak ja bym się zachował będąc w tamtym tłumie byłbym zły?,agresywny?,czegoś bym się nauczył? a może popchneło by mnie to w innym kierunku? Łatwo jest mówić co by było gdyby, dlatego nie będę stawał w sytuacji "oszukanych" i zostawie pytajniki. (Choć z racji tego iz nie lubie dużych sklepów i ogólnie zkaupów raczej bym sie tam nie pojawił, ale kto wie?)
Ci ludzie, którzy mówili jak ich oszukano poprsotu nie dostrzegli że sami dali sie oszukać. Bardzo podobało mi sięiż ,wielu zrozumiało sens tego przedsięwzięcia i było troche ludzi ,którzy skorzystali z pięknej pogody.
Doskonałym momentem jest również śpiew Pani z córką w 1/4 filmu (notabene DOSKONALE zgrany z orkiestrą) również pokazuje ,iż lepiej spędzić czas na swoich pasjach niż w tracąc czas na kupowaniu.
Świetny film , mnie poruszył i pobudził do przemyśleń. Gorąco polecam!