PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=781}

Dług

1999
7,8 155 tys. ocen
7,8 10 1 154712
8,1 56 krytyków
Dług
powrót do forum filmu Dług

Oglądając genialny film Krzysztofa Krauzego "Dług" ta myśl okazuje się prawdą, ale z drugiej strony ileż musieli się napracować scenarzyści aby z tej wstrząsającej historii wydobyć nadający się do nakręcenia filmu scenariusz...Więc ja chyba zmieniłabym tą myśl na "Najlepsze fabuły pisze życie"... Może nie brzmi to zbyt dobrze, ale przynajmniej jest zgodne z prawdą... No ale przejdźmy do filmu, który co prawda nie zrobił na mnie takiego wrażenia jak za pierwszym razem, to i tak jestem pełna zachwytu wobec świetnych aktorów, wspomnianych już scenarzystów, reżysera (też wspomnianego;) i znakomitej muzyki Michała Urbaniaka... Ten film jest doskonałym przykładem na to, że POLACY też potrafią robić dobre (a nawet bardzo dobre) filmy (chyba odezwała się nuta patriotyzmu "Jeszcze Polska nie zginęła"...;)... Ale podsumowując - jedno słowo ----) POLECAM !!!

miriam_b

ten film to faktycznie iskierka nadziei że polscy twórcy potrafią stworzyć dzieło wybitne, masz rację co do muzyki Urbaniaka, wkomponowała się tutaj znakomicie, moim zdaniem z bardzo dobrze grających aktorów wyróżnił się Andrzej Chyra, był tak realistyczny że dostawałem gęsiej skóry kiedy pojawiał się w poszczególnych scenach, jeśliby mieszkał w Stanach to chyba dostałby conajmniej nominacje do Oscara...