PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=188890}

Dawca pamięci

The Giver
2014
6,6 109 tys. ocen
6,6 10 1 108716
4,7 16 krytyków
Dawca pamięci
powrót do forum filmu Dawca pamięci

Dawno nie widziałem tak złego filmu, wszystko zrobione nawet nie na pół gwizdka, fatalny scenariusz, brak napięcia, płaskie aktorstwo. Miał być sukces na miarę Głodowych Igrzysk ( które uważam za średni film) a wyszła klapa. Stanowczo tak nie powinno wyglądać współczesne kino SF dla młodzieży. Ten film to bełkot, pomysł był naprawdę fajny i jestem pewien że można było zrobić z tego ciekawe kino młodzieżowe o przyjaźni, poświęceniu, poznawaniu świata pełnego kolorów , emocji itp. ale wtedy to chyba byłoby zbyt dorosłe. Chyba jestem za stary na takie brednie dla dzieciaków.

1/10

ocenił(a) film na 1
Cziken

Fakt, gdyby to była w pełni wierna adaptacja (a to było możliwe do zrealizowania), odebralibyśmy film zupełnie inaczej (btw. The Hunger Games nie czytałem ani też nie oglądałem i nie zamierzam zrobić ani jednego, ani drugiego).

Cziken

Myślę że podchodzisz zbyt krytycznie - patrzysz na niego tylko jednowymiarowo.

ocenił(a) film na 5
Cziken

I po jakie licho potrzebny był tej społeczności Dawca Pamięci. Nic nie robił tylko knuł i w końcu udało mu się rozwalić system. Młodego Dawcę uczą wszystkich zakazanych sekretów a potem pozwalają mu spotykać się ze znajomymi , by siał zamieszanie. Wszystko to jest mało logiczne.