W reklamach filmu używana jest w tle ścieżka dźwiękowa z "Reqiem dla snu", nie rozumie,
dlaczego?
I świętokradztwo, bo utwór Clinta Mansella to majstersztyk i jeden z najlepszych tematów firmowych w historii, więc używanie go w tak kiepski sposób to nieporozumienie, film nie zasługuje na używanie go.
Nagrody filmowe przyznaje się albo za soundtrack jako całość, albo za piosenkę.
Jeden w gruncie rzeczy prosty utwór to mało na nagrody ;)
zgadzam się, zwłaszcza po obejrzeniu filmu, który powinien być zapowiadany raczej głuchą ciszą, bo należy na niego spuścić zasłonę milczenia
Ja akurat muzyki z Requiem dla snu nie mogę słuchać. dostaję gęsiej skórki i wyłączam.
W zwiastunach często pojawia się muzyka filmowa w tzw "zapożyczeniu"- ściąga uwagę. Często też korzystają z muzyki tzw epickiej ( popatrz na YT)
Dość często w zwiastunach są ścieżki dźwiękowe z innych filmów. Z tego co pamiętam w zwiastunie "Avatara" była ścieżka z filmu "Wyspa" Steve'a Jablonskiego. Nie widzę w tym nic dziwnego, ani nic nowego. :)
Moze i chwyt marketingowy ale rzeczywiście pasuje,ba nawet może przyciągnąć sporą rzeszę ludzi a i reżyser ostatecznie nie taki najgorszy....
No, ja na temat filmu się niestety nie wypowiem, bo go nie widziałem i do kina się nie wybieram. Ksiażke też dopiero mam zamiar przeczytac (moze jeszcze we wrześniu) jak zakupie :)