PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506388}

Do szpiku kości

Winter's Bone
2010
6,6 32 tys. ocen
6,6 10 1 32292
7,1 35 krytyków
Do szpiku kości
powrót do forum filmu Do szpiku kości

Dla kogo...

ocenił(a) film na 9

Film ma dużo słabych ocen i komentarzy. Są one najczęściej wystawiane przez ludzi, którzy obejrzeli film bo dostał nominację do oscara co za tym idzie może oczekiwali czegoś podobnego do filmów które były nominowane do tej pory - porywających, atrakcyjnych.
Dlaczego ci ludzie się zawiedli? Bo Winter's Bone nie jest ani porywający, ani atrakcyjny. Jest to wyjątek - moje zdziwienie było ogromne jak dowiedziałam się, że został nominowany do oscara, akademia takich filmów przecież nie nominuje.
Ten film NIE JEST dla ludzi którzy chcą się rozerwać. Ten film NIE JEST dla ludzi którzy oczekują "dreszczyku" podekscytowania jak oglądają film. A na pewno NIE JEST dla ludzi którzy oczekują akcji typu filmów o Bournie.

Co w żadnym wypadku nie przeszkadza Winter's Bone być jednym z najlepszych filmów ostatnich lat jakie były wyróżnione nominacją przez akademię.
Film JEST dla ludzi którzy oczekują po kinie więcej niż pustej rozrywki. Film JEST dla ludzi którzy lubią wczuwać się w ciężkie klimaty i sytuacje ekranowych bohaterów. Film dla ludzi którzy nie muszą mieć wszystkiego tępo wyłożonego dialogami czy akcją. Film dla ludzi którzy chcą go po prostu przeżyć.

I jeżeli jesteś osobą z pierwszej grupy - daj sobie spokój i daruj oglądanie, nie spodoba Ci się. Jeżeli jesteś z drugiej - obejrzyj koniecznie, to warto przeżyć.

PS: Rola Jennifer Lawrence - perfekcyjna.

ocenił(a) film na 9
ula_van_gogh

Zgadzam się ze wszystkim, szczególnie z pierwszą częścią wypowiedzi. A Jennifer powinna dostać Oscara.

ocenił(a) film na 9
ula_van_gogh

Tak Wszystko racja ja tylko dodam ze KAZDA rola w tym filmie to perfekcja.