Oj co za klimat, od pierwszych minut mnie urzekł. A chęć poznania co się stało z ojcem sprawiła że wsiąkałem każdą sekundkę filmu z ogromną ciekawością :)
Towarzyszyła mi też myśl że takich zapomnianych trochę przez Boga miejsc jest tak wiele na świecie. No i dodam szczerze że nie kojarzę Jennifer Lawrence z innych filmów, ale w tym zagrała niesamowicie, a rola do najłatwiejszych nie należała.
Jednym słowem polecam, film oceniłbym prawie na 9, ale jednak czegoś mi w nim brakowało, sam nie wiem czego.
Też spotkała mnie miła niespodzianka. Dawno nie widziałam filmu który nie ma wartkiej akcji, ślicznych kostiumów i co najważniejsze znanych z 1-ych stron gazet aktorów, a który by mi się tak spodobał. Ameryka jakiej wielu w filmach nie widziało. Ludzie prości, ubodzy i jakieś wewnętrzne prawo, które dyktuje co można powiedzieć a co nie i komu. Ode mnie mocne 7. A po obejrzeniu wszystkich filmów nomionowanych do oscara w kategorii najlepszy film, mogę śmiało powiedzieć, że miło mnie zaskoczył i zrobił większe wrażenie niżobejrzany przed nim "Prawdziwe męstwo.".
"Dawno nie widziałam filmu który nie ma wartkiej akcji, ślicznych kostiumów ... " to musisz zacząć oglądać polskie produkcje, na pewno się nie zawiedziesz :)) A tak poważnie to film jest średnio ciekawy. Klimat jest jego najmocniejszą stroną, no i gra głównej aktorki. Natomiast fabuła jest prosta jak budowa cepa, może autor tak chciał, ale przez to film trochę się ślimaczy. Generalnie jednak warto obejrzeć, bo może nam dostarczyć ciekawych doznań duchowych.