PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506388}

Do szpiku kości

Winter's Bone
2010
6,6 32 tys. ocen
6,6 10 1 32292
7,1 35 krytyków
Do szpiku kości
powrót do forum filmu Do szpiku kości

z trudem,powtarzam z TRUDEM dotrwalam do konca.a to tylko dlatego ze bylam ciekawa co w koncu z tym ojcem tam wyjdzie.of kors nic ciekawego sie nie okazalo,ojciec dead i chata uratowana.genialna rola lawrence-fajna,silna,twarda babka.no i ten akcent ktory uwielbiam w filmach;p ogolnie laska miala niezle prze*ebane ale film mnie nie ruszyl

kikihanka

Zgadza sie. A ja nie wytrzymałam i od połowy filmu zaczęłam po prostu "przeskakiwac" spore fragmenty. Podobnie, byłam ciekawa co z tym ojcem w koncu i z ta chata. Ale lipa. Nuuuuuudy, flaki z olejem, film rozmemłany DO SZPIKU KOSCI = tak, jedynie tytuł trafnie dobrany. Mozna powiedziec, ze dosłownie o niczym. 2/10 Jedynie gra aktorska gł. bohaterki zasluguje na wysoką ocene.

ocenił(a) film na 6
evula_2

Mimo wszystko oceniam go najwięcej, ale film z całą pewnością rozczarowuje. Zwłaszcza po głosach krytyków: "Mocny", itp., amerykańskich i nie tylko.
Akcja nieśpieszna, a co gorsza, a nawet wiele gorsza, bardzo słabo przemyślane (bądź nieumiejętnie przekazana widzowi) psychologiczne rysy postaci.
Raczej odradzam.

ocenił(a) film na 7
kikihanka

Myśle, że końcówka zawaliła cały ten film. Gdyby reżyserem był np. Eastwood, dziewczyna z wujkiem wybiłaby całą tą bande kmiotków, pewnie w brutalny sposób. A tak zakończenie bezpłciowe. Dobra gra aktorów.

ocenił(a) film na 8
Brynio79

"Myśle, że końcówka zawaliła cały ten film. Gdyby reżyserem był np. Eastwood, dziewczyna z wujkiem wybiłaby całą tą bande kmiotków, pewnie w brutalny sposób" - to by dopiero było zakończenie z dupy wzięte za przeproszeniem, ale pewnie młodzież by się jarała.