PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=472792}

Do zakochania jeden krok

Rab Ne Bana Di Jodi
2008
7,7 4,2 tys. ocen
7,7 10 1 4242
6,7 3 krytyków
Do zakochania jeden krok
powrót do forum filmu Do zakochania jeden krok

Błędny tytuł

użytkownik usunięty

prawdziwy tytuł brzmi "Historia pisana przez Boga"

ocenił(a) film na 8

Też widziałam takie tłumaczenie, chyba nawet lepiej brzmi, ale prawidłowo jest tak, jak to zostało przetłumaczone "Bóg dobiera, łączy w pary", skoro Rab to Bóg, a jodi to para :D

użytkownik usunięty

Być może, ale nie tłumaczy się z innych jezykow dosłownie :D
tak jak w angielskim tak i w hindi trzeba na domysł :)
Ja oglądałem film tłumaczony przez dobrego tłumacza, który wie dokładnie o co chodzi :D "Historia pisana przez boga" tak też przetłumaczył ten film tak samo w piosenkach takich jak rab ne bana di jodi w tekscie było napisane" to historia pisana przez boga, to on napisał pisze naszą historię."

ocenił(a) film na 8

Tytuł oryginalny a tytuł polski to czasem dwa światy xD (Np. "Raincoat" - "Miłosne kłamstwa" o_O)
W tym przypadku postawili na dosłowność, choć to "Historia pisana przez Boga" rzeczywiście brzmi lepiej :) [Też oglądałam tę wersję]

użytkownik usunięty

hmm przeczytałem twoj opis na twoim profilu

Coś o mnie:
marzycielka+, optymistka+, idealistka+, perfekcjonistka+, kinomaniaczka+, zodiakalna ryba(kiedyś przypadkowa wróżka powiedziała mi, że moja wybranka bedzie spod tego znaku :D), lubi tworzyć+, kocha muzykę+, egzotyczne rytmy+, filmy z Depp'em, fanka futbolu, ciekawa życia i świata+, zwariowana aczkolwiek nieśmiała(idealnie to ujełaś :)), lubi modę i wygodę+, słucha wszystkiego co jej w ucho wpadnie+, pod wpływem magii Bollywood +[...]

i przyznam, że mnie zaszokowałaś, czułem się tak jakbym czytał opis o sobie jesteśmy podobni :D tam gdzie postawiłem + to znaczy, że jestes mamy wspólne cechy.

ocenił(a) film na 8

Heh no popatrz ;]
____
koniec offtopa xD

użytkownik usunięty
Seniorita_Paulita

A to się tu umawiacie, czy co?? :P

Grunt, że nie ma tytułu "Bóg złączył nas miłością":P

"Bóg złączył nas miłością", to nic w porównani do tytułu, z ktrym film zostanie wydany w Polsce.. ;/
Już niebawem prawdopodobnie film RNBDJ zostanie wydany w Polsce.
Będzie go można dostać z Polskim tytułem: "Do zakochania jeden krok" ;/

No i co? Jak Wam się podoba tytuł?
Boski, co ? :|

użytkownik usunięty
__KarLa__

Karolaa...db tytuł!!! To na pewno zostanie wykorzystane przeciwko TobiexD

no niewierze, jak przeczytałam to nie mogłam dojść jaki to jest film?
A tak propos kto dodał taki tytuł przecież to się nie ma do niczego. Jak by oglądał film to by wiedział, o co chodzi i jak tytuł powinien być zapisany

użytkownik usunięty
Akaata

Ktos sobie robi jaja? Przeciez to nie jest tytul... Karolaa... ja mowilam to zostanie wykorzystane przeciwko Tobie:/

Ten film naprawdę zostanie wydany pod tytułem "Do zakochania jeden krok" :P

użytkownik usunięty
Madleen

Madleen właśnie się upewniłam na stronie Bollywood.pl... tak szczerze to jakiś idiota to wymyślił i wcale mi się to nie podoba...

No przecież pisałam,
Film chyba 24.08 ukaże się w sprzedaży, z tytułem "Do zakochania jeden krok" !

Jakieś jaja normalnie.. :/

Idiota od blinka albo epelpola :p
A mi się podoba! W końcu brali udział w konkursie jakiegoś tańca, i to dzięki niemu Taani się zakochała w Raju, czyli Surim :P Do zakochania jeden krok.... :)

ocenił(a) film na 8

"Do zakochania jeden krok"..

ciekawe, kto to wymyślił ;P

artwilczek

właśnie
najlepiej jak by pozostawili oryginalny tytuł w spokoju i nie bawili się w "tłumaczy"

użytkownik usunięty
Akaata

Zawsze im to źle wychodzi^^ xD Ale, co zrobić! Zamiast coraz lepiej, z roku na rok jest coraz gorzej :P

To samo jest w filmem np. Yes Boss. ;)
Przecież oznacza "Tak Szefie" a przetłumaczyli na "Miłość czy pieniądze", bo główny bohater musiał wybrać między karierą a dziewczyną...

Zawsze coś zrobią nie tak..., ale cóż, cieszmy się, że w ogóle wydadzą nam film... :d

użytkownik usunięty
__KarLa__

Z ich genialnymi tytułami kiedyś nas na dobre odstraszą :D

ocenił(a) film na 10

Ja dziś kupiłam RNBDJ i mam naprasowankę.. z tytułem 'Do zakochania jeden krok' -.- ale ważne że jest Shahrukh :D
Film, jak wiadomo - oceniam na 10, nieziemski. zaraz zabieram się do oglądania

ocenił(a) film na 8
RJaane

O tytuł zmienili...xD Za pierwszym razem nie skumałam, ale później się wczytałam, o co chodzi z tym 'krokiem' ;D Znowu coś z miłością, tym razem w odmianie 'zakochanie'... Mnie się osobiście chyba najbardziej podoba 'Historia pisana przez Boga'.

użytkownik usunięty

nie wierze skąd oni te tytuły biorą ;o
po pierwsze niech zobaczą o czym ten film, przyjrzą sie tekstom piosenek tam mają dokładnie przetłumaczony tytuł w piosence ;/
w ogóle ten tytuł nie pasuje do filmu xD
To już wolałbym tytuł "Podwójna tożsamość" albo "Widzę w Tobie Boga" w najgorszym wypadku "Ujrzałam w Tobie Boga" co było tematem przewodnim.
Bo widziałem jeszcze gorsze tytuły xD

ocenił(a) film na 6

Pomyślcie o "Ram Jaane" (Bóg wie) i jego alter ego "Na drodze miłości"...

ocenił(a) film na 8

Ale pomyślcie jakiej inwencji twórczej do tego potrzeba - przecież o ile prościej byłoby przetłumaczyć tytuł dosłownie, a jak się trzeba namęczyć, żeby wymyślić "Do zakochania jesen krok", który z samym filmem niewiele ma wspólnego.