PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=125512}

Dobry rok

A Good Year
2006
7,2 60 tys. ocen
7,2 10 1 59860
6,6 20 krytyków
Dobry rok
powrót do forum filmu Dobry rok

Żałuje że dopiero dziś wpadła mi w ręce książka ale myślę że film nie straci w moich oczach po jej przeczytaniu! :) Polecam- na razie film :)

ocenił(a) film na 10
Monia_59

ja też najpierw widziałam film dopiero później czytałam książke ale było warto:)dla mnie
fenomen!!!początkowo podeszłam bez przekonania do filmu polecił mi go mój przyjaciel i zobaczyłam go
tylko dlatego,że obiecałam ale nie żałuje!!!!!!musze częściej go słuchać:)

ocenił(a) film na 8
h_stronska25

jak przeczytacie książkę podzielcie się odczuciami,
moim zdaniem "Rok w Prowansji" Mayle'a ma niewiele wspólnego z tym filmem..
poza Prowansją oczywiście ; )

ocenił(a) film na 8
an_lis

Książka przeczytana i trudno mi ocenić i wybrać co lepsze :/ W książce jest wątek ,,kryminalny'' który zupełnie pominięty jest w filmie. Książka może bardziej wciągnęła, fajne opisy otoczenia, przyrody ale również wiele zwrotów których czasem nie rozumiałam i trzeba było szukać pomocy :) Film natomiast opiera się bardziej na sielankowej opowieści i sniuciu wspomnień przemieszanych z wyrzutami sumienia że czegoś się nie zrobiło itp. Osobiście polecam zarówno książkę jak i film. Czytając książkę po obejrzeniu filmu łatwiej było sobie wyobrazić bohaterów i miejsca ale nie wiem co lepiej najpierw przestudiować :) Pozdrawian

an_lis

Czytałam wcześniej książkę, a potem obejrzalam film ... bez szkody dla książki. Można poczuć klimat Prowansji. Warto zobaczyć i przeczytać. Polecam!