Jak nie przepadam za Rusellem Crowe, to ten film, bardzo mi posmakował. Delikatnie drażni w głebi języka, wypełnia podniebienie nutką czereśni i śliwki, oraz pozostawia aromat przypraw korzennych...
piątka z plusem za klimat Prowansji, smak czerwonego wina i muzykę.
prawdziwie zmysłowe porównanie, prawdziwie zmysłowa opinia;) rzeczywiście - iście prowansalski klimat filmu zapewnił mi bardzo miłe wrażenia. fabuła przyjemna, gra sympatyczna, a muzyka dopełnia czaru. ścieżka dźwiękowa również mi zasmakowała ;)
Nie przepadam za takimi filami. Ale przyznam szczerze, bez bicia;), że naprawdę czasem miło uciec od czegoś wymagającego by dotrzeć do czegoś prostego ale smacznego.
Bardzo lubię filmy, które wpływają na mój nastrój lub dają szansę zastanowić się nad życiem. Damn! Chciałbym się zaszyć w takiej winnicy:)
mocne 7!
Odwiedzić winnicę aj. To na pewno niesamowite przeżycie. Uwielbiam filmy o Francji bo u nich jakoś tak wszystko toczy się leniwie i szczęśliwie... No i to wino! Uwielbiam je, po pierwszym spróbowaniu zakochałam się w tym trunku i w zasadzie piję tylko to. Film świetnie oddający klimat Prowansji, aktorstwo stoi na wysokim poziomie, nawet humor był tutaj wysmakowany. A muzyka...Oczarowująca:) Jak dla mnie 8/10. Więcej takich filmów!!!!