PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1423}

Dogma

1999
7,0 44 tys. ocen
7,0 10 1 43554
6,8 19 krytyków
Dogma
powrót do forum filmu Dogma

Bez nich nie było by tego filmu. To oni tak naprawdę smieszą !!! Niemniej jednak film jest ciekawy i mozna zaliczyć go do tych lepszych. Jay i Cichy Bob dają kolejny popis swoich umiejetności na tle dosyć niezwykłych wydarzeń. Ujmujac krótko absurdu religijnego który może zniszczyć świat - no i juz wiadomo kto uratuje świat

ocenił(a) film na 8
TUCZNIK

Mnie tam bardziej bawil luzacki aniol Metatron i 13 apostoł ("...if you don´t pipe down, I´m gonna yank your sac off like a paper towel!") niz wiecznie gadający o rżnięciu Jay i wiecznie... nic nie mowiacy Bob. :]

TUCZNIK

Mnie tam nic nie śmieszy a wyżej wymieniony duet jest tak drętwy aktorsko że tylko Afleck im dorównuje. Film dla byłych oazowiczów, żądnych teraz rewanżu na dowolnym poziomie. Wystawię filmowi zasłużoną jedyneczkę, dowcip na poziomie szamba.

TUCZNIK

obsada gwiazdorska ale film sredni. myslałam, z ebedize lepszy.ja tez sie zgodze , ze 13 apostoł był najlepszy(no pomijając rickman'a, ktorego uwielbiam:)

ocenił(a) film na 6
nenyaaaa

Pieprzysz Soplic. Co do filmu - najgorsza z wszystkich części "Kronik New Jersey". Początek świetny, ale do momentu walki z gówno-potworem (???:D) nuży i zaniża poziom. Ben Affleck i mój znienawidzony Matt Damon nie zachwycają, Linda Florentino jest tragiczna, zdecydowanie najgorsza postać jaką stworzył Kevin Smith (nie widziałem "Dziewczyny z Jersey"). Muszę się zgodzić z twórcą tematu - Jay i Cichy Bob ratują en film, bez nich i 13 apostoła "Dogma" by nie istniała. 6/10 za pierszą połowę filmu i niepowtarzalny duet Jay'a i Cichego Boba =D