PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1423}

Dogma

1999
7,0 44 tys. ocen
7,0 10 1 43554
6,8 19 krytyków
Dogma
powrót do forum filmu Dogma

Nie jest to

ocenił(a) film na 8

najlepsza komedia Kevina Smitha ale i tak niezła. W każdym razie na pewno oryginalna ze względu na podejmowanie tematy wiary. Niektóre kwestie mogą wydawać się nieco kontrowersyjne, aczkolwiek sporo jest takich które wydają się dawać do myślenia w odbieraniu dosłownie wszystkiego co jest w Nowym Testamencie. Affleck i Damon nie są tu nawet tak irytującymi aktorami jak zazwyczaj w innych, niezwiązanych z z Kevinem Smithem filmach. Ciekawa rola Rickmana no i oczywiście Jay i Cichy Bob jak zawsze nie zawodzą:).

Wahałem się między 6 a 7 cząstkowo wychodzi 6,5 więc od biedy postawione 7 trochę na wyrost:).

ocenił(a) film na 5
tc1987

A ja się zawiodłem. Clerks to jednak była klasa, poprzeczka, której nie przeskoczył.

ocenił(a) film na 8
JohnTayds

wiesz, akurat jakby FW nie miał takiego kretynizmu że nie można oglądać ocen innych osób niż znajomi to w moich filmach znlazł byś Clerksów z mocną 9-ką. Tak więc nie ma co porównywać ponieważ Sprzedawcy wystawili poprzeczkę każdemu filmowi Kevina Smitha:). Dogma była po prostu nieco inna i stąd pewnie te zaniżane oceny jak wszyscy spodziewali się filmyu w stylu Clerksów czy Szczurów w supermarkecie:)

ocenił(a) film na 5
tc1987

Nie, nie dlatego. Po prostu był słaby. Nie wierzę w żadnego boga, ani Boga. Nie uraził żadnych moich uczuć. Ale po prostu był słaby. Nic dodać, nic ująć. Mój osobisty komentarz/ocena.