najlepsza komedia Kevina Smitha ale i tak niezła. W każdym razie na pewno oryginalna ze względu na podejmowanie tematy wiary. Niektóre kwestie mogą wydawać się nieco kontrowersyjne, aczkolwiek sporo jest takich które wydają się dawać do myślenia w odbieraniu dosłownie wszystkiego co jest w Nowym Testamencie. Affleck i Damon nie są tu nawet tak irytującymi aktorami jak zazwyczaj w innych, niezwiązanych z z Kevinem Smithem filmach. Ciekawa rola Rickmana no i oczywiście Jay i Cichy Bob jak zawsze nie zawodzą:).
Wahałem się między 6 a 7 cząstkowo wychodzi 6,5 więc od biedy postawione 7 trochę na wyrost:).
A ja się zawiodłem. Clerks to jednak była klasa, poprzeczka, której nie przeskoczył.
wiesz, akurat jakby FW nie miał takiego kretynizmu że nie można oglądać ocen innych osób niż znajomi to w moich filmach znlazł byś Clerksów z mocną 9-ką. Tak więc nie ma co porównywać ponieważ Sprzedawcy wystawili poprzeczkę każdemu filmowi Kevina Smitha:). Dogma była po prostu nieco inna i stąd pewnie te zaniżane oceny jak wszyscy spodziewali się filmyu w stylu Clerksów czy Szczurów w supermarkecie:)