PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=460812}

Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32393
2,1 14 krytyków

Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Zakładam ten nowy temat ponieważ, w tamtym już się zrobiło zamieszanie i nic nie słychać o newsach o filmie.
Na tamtym możecie się kłócić do woli, a na tym wolałbym żeby coś było nowego związanego z DBE.
Pliss nie zaśmiecajcie tego tematu...

Niewidzialny

Przyznam, że nieźle wyglądają oba fragmenty. Ten z walką Goku i Roshiego jest szczególnie fajny. Ale może lepiej nie wstawiać ich za dużo bo zaraz wyjdzie, że cały film poznamy we fragmentach.

Doktor_Wong

nie no z tą akcją co Goku dostał od Mai to było przegięte. Goku na deskach.

W drugim filmie podoba mi się tylko to jak przyśpiesza walka.

moldix

Walka Chi Chi i Mai (zamienionej w Chi Chi) w najlepszej jakości jaką znalazłem: http://video.yahoo.com/watch/4610434

moldix

Na deskach bo strzelila Mei do niego z jakiegos shitu ;]

Macie wiecej scen itp. ? Coraz ciekawiej to wyglada.Pozostaje czekac do premiery xD

UBEKakaPOLICJA

No niby w kontekście anime taka scena nienajlepiej wygląda, ale mnie prawdę mówiąc nawet podoba się taki bardziej "ludzki" Goku. Poza tym Mai nie strzeliła do niego z takiej zwykłej broni jak wspomniał kolega wyżej.

Doktor_Wong

http://www.youtube.com/watch?v=Ke4V6juIa5U
niemiecki trailer ;]

MistrzNadMistrzami

Chyba w tej wersji "kamehameha" brzmi najbardziej dziwacznie.

Doktor_Wong

No racja w tej wersji kame hame ha brzmi: haaa haa ha :P...

gohan263

W sumie to na 90% jestem pewien ze w polsce bedzie tez dubbing ponieważ widze ze kazdy kraj który ma juz trailer w swoim jezyku to Dubbing ;]

MistrzNadMistrzami

Dubbing moze strasznie zepsuc film ;/

za krótki <br/>
za krótki <br/>

UBEKakaPOLICJA

Jak oni dadzą dubbing to będzie kaplica:( wysłałem do nich emaila, aby nie dubbingowali:D ale pewnie i tak nic to nie da:(

kaneda1_2

w sumie to niemiecki podkład fajnie brzmi tylko te "kamehameha" strasznie

a co do polskiego dubbing, to jak już będzie niestety , to kogo byści chcieli usłyszeć jako goku, bulma,roshi itp.?

moldix

Jak by dubbing w filmie byl na poziomie tego z Fuzji czy Ataku smoka to nie bylo by zle ;p Ale to jest ostatecznosc.Wolal bym obejrzec film z napisami.

moldix

To miały być newsy, jak chcecie 'You can be seiyu - gwiazdy podkładają głosy w filmie' to załóżcie nowy temat...

A z najnowszych doniesień ze strony Marstersa wynika że światowa premiera będzie miała miejsce już 10 marca w Tokio (13 marca zapewne film wejdzie do regularnej dystrybucji) więc być może już we wtorek pojawią się pierwsze konkretne recenzje ;]

moldix

Chiński spot tv, który zawiera jedno - dość ciekawe ale krótkie ujęcie:
http://www.youtube.com/watch?v=2ZGuRtbrBO4

Niewidzialny

Ciekawe coś ty za ciekawe ujęcie zobaczył... Bo ja to wszystkie już widzialem...nic nowego.

RiDeR882

mam na myśli ujęcie z 13 sekundy. Wygląda jakby to była eksplozja energi Ki...

Niewidzialny

Byłem dzisiaj na "Strażnikach" i był trailer. Co prawda w wersji niepoprawionej ale trudno. Po zobaczeniu tego trailera na dużym ekranie, mogę powiedzieć tylko jedno. Ten film trzeba zobaczyć w kinie :). Jedno mnie tylko zastanawia bo w napisach tytuł został przetłumaczony jako "Dragonball" bez "Ewolucji".

Doktor_Wong

To dziwne że dalej puszczają ten niepoprawiony trailer. A w polsce dubbingu niebedzie. Włchoy Niemcy Francja to są kraje gdzie każdy film jest dubbingowany :P

guccik

eeee znowu się trochę rozczarowałem, na trailerze lepiej wyglądała ta walka chi-chi vs chi-chi, a na tych nowych fragmentach jest beznadziejna, no moze nie aż tak, ale stanowczo za wolna, a fragment goku vs roshi mnie tez rozaczarował, na jakimś dużo wcześniejszym fragmencie gdzie tylko bylo pokazane chwila przed ich przyspieszeniem, przyspiesznenie i chwila po, to wyglądało nieźle, ale teraz gdy zobaczyłem cały fragment, to znów to dennie wygląda, wszystko jest jednak zbyt wolne.

michal9o90

Jest dobrze, mnie zadowala że jest pokazana siła, a i szybkość nie jest zła, to w alce to może tylko taki pokaz co nas czeka w dalszych częsciach, a scena w której chi chi walczy z mai, a goku atakuje przez pomyłkę chi chi to mi się podoba coraz bardziej mi sie podoba Justn Chatwin w tej roli, a Masters jako Piccolo będzie świetny, a ciebie Michał sorry, ale trochę nie rozumiem, w sprawie tych wolnych walk, walki są dosyć szybkie, ale i w anime jest dużo takich scen gdzie walczą normalnie bez takich szybkich walk, a ta scena w której Goku przyśpiesza swoje uderzenia jest świetna, może twórcy zmienili coś w walkach na np. że walki są normalne, ale że podczas koncentracji ki można podwszyższyć swoją siłę i szybkośc ciosów...

gohan263

Hah tym razem opowiem się po stronie filmu ;p Chi Chi i Mai przecież nie były takimi wymiataczami jak Goku chociażby więc ich walka siłą rzeczy jest na innym poziomie. Za to walka z Roshim bardzo mi się podoba, jest szybka, efektowna (ale nie przebajrzona) i zabawna (Roshi nastawiający sobie kręgosłup ;D ). Jedyne co mi się nie podoba to to o czym już pisałem, mianowicie zupełnie niepotrzebnie Goku wyskakuje i zawisa w powietrzu, o wiele lepiej by to wyszło jakby 'strzelił' energią ki stojąc po prostu na ziemi.

HuntMocy

W tyn trailerze chińskim, ściągłem trailer na komputer i obejrzałem go po klatce i ten rozbłysk to najprawdopodbnie wystrzał kame hame ha Goku....

gohan263

heh, wiesz co, a przypomnij sobie walke z anime goku vs chi-chi, zobacz jak tam wymiatała, prędkość chi-chi w filmie jest niczym do tej widzianej w anime, albo porównaj sobie chociażby zwykłą walkę tenshina vs goku na trzecim turnieju w DB, to była dopiero szybkość, zwykła walka w anime dzije sie mniej więcje na takim poziomie jak to przyspieszenie w filmie, popatrz sobie chcoiażby jak goku zdjął strój 100kg, i się rozgrzewał przygotowując do kontynuacji walki z ten shinem.

Sorry, film zapowiada się świetnie i wogóle, ale jednak tak jak się tego spodziewałem, chyba nie ujżę takich prędkości jak w anime.

michal9o90

bo to jest pierwszy film z tej serii i songo sie tu uczy wszystkiego tak jak w DB jak byl maly mi to calkowicie wystarczy na pierwszy film ciekawi mnie jaki bedzie efekt jak sie zamieni w ozzaru

wedged23

to nie anime gdzie mozna zrobic prawie wszystko z bohaterami perwnie w przyszlosci bedzie lepiej beda latac tak szybko jak w matrxs-ie i takie tam matrix 1 tez nie byla rewela a 2 juz znacznie lepsza

wedged23

W dragon ball jako anime przechodziło to że nie było widać ruchów, ciosów, i wszystko było równie szybkie tak jak na pczątku dragon ball i dragon ball z, w filmie może chcą pokazać jak z częsci na częśc walki są szybsze...

michal9o90

Czlowieku o co ci chodzi ?W anime sa walki gdzie normalnie zadaja ciosy i sa walki gdzie praktycznie ich nie widac.Widze ze chcialbys anime w 100% przeniesione na ekran i ogladac dokladnie kropka w kropke to samo.Zachowujesz sie jak dzieciak.A bo Chi-Chi za wolna a bo Goku za wolny a bo to a bo tamto.Widze ze w filmie bedzie sporo humoru i walki tez wygladaja bardzo dobrze.Smieszy mnie jedynie Goku zanim zdecydowal sie zaatakowac Chi-Chi.Komicznie wygladal z tymi zacisnietymi piastkami ;]

UBEKakaPOLICJA

wedged23

sorka ale nie masz racji gdyby podzielić Db na 3 części ze względu na 3 turnieje, to film łączy ze sobą wszytskie te trzy części, bo nasz piccolo z filmu to tak jakby połączenie piccolo z anime i jr. piccolo. Więc walki pod koniec filmu powinny być takie jak w anime pod koniec.

gohan263

nie mówię, że walki są beznadziejne, po prostu nei tego oczekiwałem, miejmy nadzieje, że masz racje

UBEKakaPOLICJA

tak chciałbym widzieć takie walki jak w anime, nawet nie musi być widać ciosów, bo to właśnie w DB podoba mi się najbardziej.

CO do fabuły nie jest zła, mogliby poprawić to i owo, bo są rzeczy które mi sie nei podobają ale ogólnie jest spoko

Mnie śmieszy to że poległ od jakiegoś tam pistuletu, żal.pl juz od 1 odcinka db był niewrażliwy na kule, chyba że twórcy filmu, wymyslili jakąś potężną broń, albo bardzo osłabili goku, w każdym bądź razie, już napewno pod koniec DB raczej żadna broń by go nie pokonała, a napewno nei taki mały pistolet.

michal9o90

Człowieku czy ty widziales dokladnie ten wystrzał? Przypatrz sie. On ma takie same efekty jak kule energii ki. Wiec sam juz mozesz sobie pomyslec czemu padl. Jeszcze na dodatek slyszymy cos w stylu ladowania. Ciekaw jestem co by goku zrobil gdyby na poczatku DB Goku dostalby kulke z tego http://www.joemonster.org/filmy/8185/Facet_i_najpotezniejszy_pistolet_swiata

MaikixXx

Ech...ludzie jakby się tak czepiać wszystkiego (w czym mistrzem jest mój jeden kolega) to by wyszło na to, że to najgorszy film świata. Mnie się wydaje, nie wiem czy mam rację, że bohaterowie zostali przedstawieni w bardziej ludzki sposób, co nie jest takie złe. A niektórzy tak się odwołują w pewnych kwestiach do anime jakby ten film był jego dokładnym przeniesieniem na ekran.

Doktor_Wong

wszyscy piszą, że to będzie klapa, bo nie jest kropla w krople jak anime...

Doktor_Wong

Tak masz rację, dlatego wkurza mnie to, jak to juz wiele razy było mówione, film zostal nakręcony w bardziej realne konwencji, która niestety niezbyt mi sie podoba, co nie znaczy, ze film będzie zły.

Heh a do czego mamy porównywać ten film, możemy tylko do anime, a prawda jest taka, że wielu z fanów DB chciało by zobaczyć większość rzeczy takich jak w anime.

PS: ja się ustosunkowuje do wypowiedzi twórców filmu, czy to reżysera, nei pamietam kto to powiedział, że starał się jak najbardziej dbać o szczegóły, jednak chyba mu to niezbyt wyszło.

michal9o90

http://www.youtube.com/watch?v=zY0aq6HkJRg&feature=related
Tutaj raczej nie wymiataja.

moldix

Nowe zdjęcie z Piccolo i Mai:
http://i42.tinypic.com/2iievs5.jpg

Niewidzialny

Piccolo ma łeb jak sklep, nie podoba mi się już lepiej jakby wprowadzili łatwiejszego do charakteryzacji czarnego bohatera np. Vegetę ;)

Wartosc_Bezwzgledna

Dla mnie lepiej wygląda już na tym fake'u http://m.blog.hu/fi/filmkeltes/image/ptcr_piccolo.jpg

Wartosc_Bezwzgledna

co do Vegety to nie skomentuję, bo szkoda moich słów. Co do Piccolo to uważam, że jest najlepiej odwzorowaną postacią w filmie, fakt szkoda, że nie ma "sterczących" czułek, ale nie skreśle całego filmu za to (jak co niektórzy). Twarz ma odwzorowaną perfekcyjnie, tak realnie :P Zobaczymy jak będzie z grą aktorską. No a co do foty to jest ok.

bbksk

To co dałeś w linku to nie fejk... tak miał wyglądać Pico (młody) w filmie Dragon Ball Z, przygotowywanym na 2004 rok. Niestety prace nie zostały ukończone. Oby w drugiej części sięgnęli do tego pomysłu!

bbksk

Nie musisz pisać, ze nie skomentujesz po prostu nie komentuj i nie napinaj się bo mało mnie to obchodzi czego nie zrobisz.

Wartosc_Bezwzgledna

Chodzi mu o to, ze po co zaczynac od dupy strony. Piccolo zajefajny jak zawsze :)

MaikixXx

Taaa nie wiem z której strony ale dobra koniec tematu nie będziemy rozmywać. Poprostu dla mnie to zwykła profanacja.

Wartosc_Bezwzgledna

Wiesz ja się nie spinam, chciałem Ci tylko uświadomić, że napisałeś coś głupiego. Poczytaj więcej o filmie, a potem pisz o Vegecie.

bbksk

Za każdym razem jak oglądam zdjęcie piccolo z tego filmu to utwierdzam się w przekonaniu ze jest to największa porażka tego filmu. Koniec. Miałem się nie wypowiadać tutaj już.

Wartosc_Bezwzgledna

To po co sie wogole wypowiadasz ?Skoro piszesz na forum licz sie z tym ze ktos ci odpowie.Spiales sie tylko ty.Nie podba ci sie piccolo i co z tego ?Mi sie nie podoba te zdjecie z piccolo jr. Wyglada tam wrecz zalosnie.

zaleski17

kurde ja chce niewsy a nie kłótnie!

moldix

- Tony Hawk promuje Dragonball: Evolution. Więcej szczgółów tutaj:
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=454315 566

- Na eBay'u rozpoczeły sie aukcje rekwizytów z filmu:
http://myworld.ebay.com/filmprops-2009/

- MSN i Yahoo! Japan będa pokazywać on-line premiere DB: E, która odbędzie sie 10 marca.

Niewidzialny

Fotka Piccolo i Mai. Przyznam że z kazdym zdjeciem to Piccolo wygląda coraz lepiej, a na tym tak mrocznie:)

http://dragonball-live.fr/images/mai-piccolo.jpg

RiDeR882

Co wy gadacie, Szatan Picolo na pierwszy rzut oka wygląda, że się da go rozpoznać tzn. przypomina (bardzo) orginał - jedynie trochę ciuchy mi się nie podobają, takie przekombinowane.

Numer_44

Fakt, ciuchy to kaszana moim zdaniem także ;p Ale twarz bardzo mi się podoba :D Chyba jeszcze na żadnym widzianym przeze mnie zdjęciu niewyglądał lepiej :D