Taki... oryginalny ^^ Trochę śmiechu, trochę refleksji. No i nieprawdopodobna, genialna muzyka. Co prawda z horrorem to ten film na niewiele wspólnego, ale polecam każdemu, kto zna się na dobrym kinie! ^^
ciekawy, zaskakujacy, rewelacyjna muzyka! a wspoltworzyl ja m.in zalozyciel gorillaz :)
Co do muzyki ja się jednak nie zgadzam!
Nie dość ,że była naprawdę nie dopasowana to żadko kiedy dobrze użyta by podkreślić scene.
Muzyka była wspaniała. To właśnie ona budowała niepowtarzalny natrój i stwarzała tak świetny charakter. Ta skoczna melodyjka w scenie pościgu jest według mnie arcyzabawnym, a jednocześnie przemyślanym zabiegiem. Kto powiedział, że muzyka w horrorach musi być non stop ponura?
A już końcowy motyw [podczas końcowej walki] - Saveoursoulissa jest mistrzostwem.
Film obejrzałam wczoraj po raz trzeci, z taką samą przyjemnością. Według mnie jeden z najbardziej niedocenionych filmów ostatnich lat. A szkoda.
Mam podobne zdanie, budowanie nastroju przy wejściu do jaskini i pościg... Ciary i morda w emotikon :).
Film cholernie niedoceniony, szkoda, mniej filmowców zdecyduje się by pobawić, jak w tym gatunkiem :(.
Pozdro
p.s z 9/10 ląduje 10/10 ;)