PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617062}

Droga bez powrotu 4: Krwawe początki

Wrong Turn 4: Bloody Beginnings
2011
4,7 19 tys. ocen
4,7 10 1 19100
3,2 5 krytyków
Droga bez powrotu 4: Krwawe początki
powrót do forum filmu Droga bez powrotu 4: Krwawe początki

skąd te dzikusy miały świeżą cebulę na kuchni w nieczynnym szpitalu w środku zimy ???

ocenił(a) film na 5
lord_slayer

Hehe faktycznie dobre pytanie ;)

ocenił(a) film na 6
lord_slayer

też się nad tym zastanawiałem,pewnie mają szpitalny ogródek:-)

roomx

Może mają szklarnię

ocenił(a) film na 4
bartoszcyc8

jest zima :D

lord_slayer

To dzieciaki przywiozły na pewno ze sobą, jako dodatek do obiadu dla mutantów.Po pierwszych 3 częściach dzieciaki już wiedziały co mutanty jedzą, że brak im witamin do mięsa, więc pomyślały: a co tam niech mają zdrowo tym razem ;)

ocenił(a) film na 3
Artfulnick

Tylko, że chyba ta cześć to miał być początek serii, jednak fakt faktem warzywa zdrowe są:)

Mnie bardziej niż ta cebula nurtuje fakt jak koleś zasnął pilnując ich w tej celi i po drugie skąd te dziwolągi zrobiły się takie podstępne i stosowały tortury psychiczne (fizyczne to było wiadomo) - np. motyw z głową kolegi w kurtce albo worek na głowie. W innych częściach zabijały, żeby jeść a tu są podstępne, zastraszają, kombinują że ho ho:)

Ale jeszcze lepsze pytanie jak przeżyli tyle lat w tym zakładzie bez jedzenia (1975 - 2003), nawet jak zeżarli kumpli z cel to przy ich apetycie starczyło by im max na kilka miesięcy:)

kasio205

Może polowali na dziką zwierzynę w lesie

ocenił(a) film na 4
kasio205

i przez tyle lat nikt sie nie zainteresowal co sie dzieje w srodku, natomiast prąd nadal mieli. Czyzby placili rachunki ? hehee ..

lord_slayer

A z prądem to nie taki problem, jak się u nas gość do fotoradaru na lewo podpiął, to oni by sobie rady nie dali.

ocenił(a) film na 4
Artfulnick

sądzisz, że znali sie na energetyce na tyle, aby podłączyć szpital ? hmm . .

lord_slayer

A pewnie że tak, jak tyle lat tam przeżyli to musieli mieć pojęcie o wszystkim, czyż nie?

ocenił(a) film na 3
lord_slayer

generator akurat był wyłączony, bardziej mnie zastanawia jak pojęli prowadzenie, a nawet naprawę (w kończy wcześniej wyrwali im kable) skuterów śnieżnych

ocenił(a) film na 3
lord_slayer

Na początku filmu przekąska dzikusów poszła przecież włączyc generator prądu. Dzikusy pewnie nie korzystały z niego i zostało trochę paliwa. Później paliwo się skończyło i laskę która szła na zmianę warty ogarnęła ciemnośc:)
Mnie natomiast śmieszyła łatwośc z jaką otwierali zamek celi, wystarczy tylko trochę pogrzebac spinką do włosów i już otwarte:D

ocenił(a) film na 3
Mr_Pink____

To , że ten zamek otworzyli to niech im już będzie, ale fakt, że otworzyli go tą samą spinką co na początku filmu czyli w 1975 chyba jak się nie mylę to już przegięcie. Akurat w tej celi była ta spinka i czekała na nich dwadzieścia parę lat...

Ogólnie to nasuwa mi się taka myśl: jedynkę oglądało się całkiem całkiem, pomysł był fajny, nie wyłapywało się błędów. Cześć czwarta natomiast ma tyle niedociągnięć, że oglądając ją bardziej skupiam się na błędach i niedorzecznościach niż na samym filmie.

kasio205

haha no ja niestety tez pod tym katem ogladalam ten film. Najgorszy nie byl, bo widzialam tandetniejsze horrory, natomiast glupota zjadanych a inteligencja zjadajacych byla powalajaca :D:D:D:D z tej spinki mi sie najbardziej chcialo smiac. Widocznie przewidzieli, ze znow trafia do tej samej celi paaaaaaaaare lat pozniej i tak na zapas schowali ja do kibla <lol>
Ogolnie to faktycznie bylo masa glupich, ze az smiesznych sytuacji no ale to oczywiscie tylko film ...
Pozdrawiam :)

lord_slayer

Hahaha mnie zastanawiało dokładnie to samo :D

ocenił(a) film na 4
kasio205

Dokładnie, akurat usnął gdy miał pilnować i nawet nie usłyszał dźwięku gdy kłódkę otworzyli:) :)

ocenił(a) film na 3
monikaga2

I jeszcze ten wątek: "nie zabijaj ich, to wpłynie na całe twoje życie....". O rany zabili mu narzeczoną, zeżarli kumpla żywcem, chcieli ich zjeść i zabić ale pewnie zostawmy ich przy życiu, może w przyszłości nam podziękują i zaproszą na kawę...

Ta cześć jest słaba niestety. Spokojnie mogła by się nazywać inaczej, a nie podpinać się pod serię wrong turn.

Zresztą skoro to jest początek to nie kapuje dalej skąd w pierwszej części zaleźli się w tamtym domu.

ocenił(a) film na 4
kasio205

Też o tym wspomniałam w którymś komentarzu:) Mój brat w takich przypadkach mówi, że gdyby było inaczej ( czyli tutaj gdyby ich spalili) to by nie było filmu:) Pozdrawiam :)

monikaga2

Dobra komedia. Cały film się śmiałem, a scena z laską-narciarką , najszybszą ze wszystkich . Tego się nie da zapomnieć :)

ocenił(a) film na 3
shakeitbabe

Spoiler

Wątek z tą zamarznięta narciarką chyba miał dodać większej dramaturgii ale niestety.... oglądając ten film nie zżyłam się z żadną z postaci, było mi obojętne kto i kiedy zginie. Podejrzewam, że w dobrze nakręconym filmie widzom byłoby żal że zamarzła tak blisko drogi,a tu zonk. Zresztą jak wyruszała spod szpitala, w dodatku w burze śnieżną nawet kurtki nie dopięła, nie ma mowy o szaliku - jakby szła na spacer a nie walczyć o życie w zamieci:)

I jeszcze na siłę te sceny jakie to dziwolągi są sprytne - zastraszają, torturują....podsyłają kolegę w worku na głowie....

W tym filmie miało chyba być wszystko - sex, przemoc, tortury......a wyszło kiepsko, na siłę, bez ładu i składu i jak to mój mąż określił "szału ni ma".

Ciekawe też, skoro od trójki w tym filmie się zaczyna to skąd wytrzasnęli potem kobietę, która im rodziła kolejne pokolenia...?

kasio205

Ja wierzę w to, że to była parodia :)

ocenił(a) film na 3
shakeitbabe

No jeśli to parodia to daje 10/10:)

ocenił(a) film na 1
kasio205

Parodią to był Tucker i Dave. A to jest kupa, i nic tego nie zmieni.

ocenił(a) film na 5
lord_slayer

kupili w Tesco za rogiem

ocenił(a) film na 1
lord_slayer

cebula jak cebula ale tak jak wspomniał shakeitbabe narciarka była nie zła, szpilka do otwierania drzwi też całkiem urocza a i tak najbardziej powaliła scena jak jedną z dziewczyn powiesili a kolega w akcie desperacji ściągał ją w dół za nogi. I tu myślałem że żart reżyserów się kończy ale nie... koleś się przewraca i nie krzycząc nie może wstać z plamy krwi. Tak sobie w tedy pomyślałem - czy to możliwe ???? żeby ktoś miał takie problemy z głową aby nakręcić tak głupi film. Jak widać możliwe. Ogólnie komedia dość urocza.