PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=125487}

Duma i uprzedzenie

Pride & Prejudice
2005
7,7 176 tys. ocen
7,7 10 1 175770
7,1 36 krytyków
Duma i uprzedzenie
powrót do forum filmu Duma i uprzedzenie

to film byłby DLA MNIE o wiele wiele więcej warty.

psychoqueen

A co Ci w niej nie pasuje?

taakaja69

w skrócie - drewniana gra aktorska, wiecznie ten sam wyraz twarzy, generalnie należy do grona moich najmniej ulubionych aktorek. każdy jakąś ma ;) plus nie mogę się dopatrzeć u niej tej rzekomo wielkiej urody którą tyle osób podziwia.

psychoqueen

Keira była atrakcyjniejsza zanim zmniejszyła sobie nos oraz zanim schudła. Zawsze była szczupła, ale od jakiegoś czasu jest chudą Kostuchną niestety. A to żadnej kobiecie uroku nie dodaje.

ocenił(a) film na 10
psychoqueen

widocznie jesteś zbyt brzydka żeby docenić urodę Keiry !

ocenił(a) film na 10
psychoqueen

Gdyby nie Keira to nigdy nie obejrzałabym tego filmu. Ona jest cudooowana

Gonaa

Popieram :) w tym filmie jest chyba najładniejsza, a gra znakomicie, zresztą jak zawsze :) a że niektórzy mający problem z nadwagą jej nienawidzą, to już ich problem.

ocenił(a) film na 10
scady

Ona zawsze jest piękna i seksowna <3

ocenił(a) film na 10
Gonaa

dokładnie ona jest przepiekna !

ocenił(a) film na 7
Gonaa

To prawda. Jej wyraz twarzy, przepiekny uśmiech, to coś, co szczególnie do mnie przemawia. Miło było oglądać jej grę tuż po przebudzeniu w świąteczny poranek.

psychoqueen

Tak, tak, tak, tak, tak. Jak się ma dobry pysk, to trzeba to umieć wykorzystać i nie próbować aktorstwa na siłę, tylko skupić się na naturalności. O co chodzi z tym naciąganiem nozdrzy w dół? Czy to jej daje uczucie pozostawania młodą?
Tu ją jeszcze zniosłam, ale Anne Kareninę zniszczyła doszczętnie, absolutnie, niezaprzeczalnie.

movie_dream

Drewniana, z tym samym repertuarem irytujących gestów i mimiki. Ona zwyczajnie nie nadaje się do ról kostiumowych.

Shalimar00

Nie mam pojęcia zatem do jakich się nadaje,bo w kostiumowych można przynajmniej założyć, że rzeczywistość, w której przebiega akcja cała była usłana sztucznością i wyuczonymi gestami, a uśmiechac sie ona nigdy nie powinna, więc powinna grać posągi, które tylko wyglądają.

movie_dream

Generalnie to do żadnych się nie nadaje, bo jest miernotą aktorską. W każdym filmie, każdą rolę gra tak samo. A już zupełnie sztucznie wygląda w rolach kostiumowych. Jakoś jeszcze dawała radę w " Księżnej" , ale "Duma i uprzedzenie", "Jedwab", "Pokuta", " Niebezpieczna metoda" "Anna Karenina" to jedna i ta sama rola. Rozumiem, że ma taki " krzywy" wyraz twarzy, ale nad mimiką aktor tez pracuje.. ona nawet sposobu chodzenia nie zmienia ( patrz np. Lizzie , która chodzi jak laska z XXI wieku a nie jak nobliwa panna na wydaniu)

psychoqueen

Zgadzam się. Nie każdy do każdej roli. Ten film to "amerykańska" przeszłość. Ani fryzura ani stroje