PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=647176}
6,7 40 tys. ocen
6,7 10 1 39915
4,2 16 krytyków
Dywizjon 303. Historia prawdziwa
powrót do forum filmu Dywizjon 303. Historia prawdziwa

Teraz do kin wejdzie też inny film o dywizjonie 303 z Dorocińskim produkcji Polsko-Brytyjskiej (więc z pewnością antypolski) więc NIE POMYLCIE FILMU !!!!

PS. Żółty pasek na plakacie wam w tym pomoże ;)

Lukasz_Broda

Tiaa z pewnością antypolski...

aniaopole7

Kurde, robię sobie jaja z tego plakatu i wszyscy wzięli to na serio :O

Lukasz_Broda

antypolski może on nie był, ale na pewno nie można powiedzieć, żeby był dobry... stracone pieniądze, mogłam poczekać aż w tv do niedzielnego obiadu puszczą ewentualnie... no coz, cała nadzieja w polskiej produkcji. Oby lepiej trzymali sie faktow - na co jest spora szansa, bo fanpage na fb prowadza z duza dbałością o fakty historyczne

monikakacz

Czytałam recenzje, że w tamtym filmie nawet efektów specjalnych nie potrafili zrobić. Oczywiście nie po efekty się idzie na takie filmy, ale uważam że walki powietrzne powinny być nagrane w sposób wiarygodny.
A poza tym nie chcę oglądać filmu o Polakach-pijakach jak podobno są przedstawieni u Brytyjczyków. Więc ja zdecydowaniie wybieram się na polską produkcję.

Martita_90

Myślisz, że podczas wojny oglądali filmiki w internecie? Jeśli chodzi o rozrywki to dużego wyboru nie było.
W tym filmie też piją. Napić się to ludzka rzecz. Zwłaszcza w tamtych czasach.

Lukasz_Broda

No ja niestety pomyliłam XD Nie dziwię się, że twórcy polskiego filmu zdecydowali się oddzielić grubą krechą od tego angielskiego, bo to straszna słabizna :P

burdziejka

Dokładnie. Może brzmi to na pierwszy rzut oka nieco dziwnie, ale już mnie to nie dziwi. Nadal wiele osób myśli, że to jeden i ten sam film. A niestety angielska produkcja jest bardzo słaba. Dobrze, że już jutro będzie można zobaczyć Dywizjon.

ocenił(a) film na 10
Lukasz_Broda

Na pewno nie pomylę ;) Nie po to czekam całe wakacje, żeby go zobaczyć.
Serio dziwicie się, że producent dodał ten napis? Przecież wszyscy mylą.. A co jak co, polską produkcję wspierać trzeba.

rafal0987_88

Nie pomylę ..i napewno pójdę na bitwa o Anglię a nie polski knot
Dzięki za wskazówkę

Amiga1240

Scenariusz polskiego filmu dywizjon 303 robił ten sam facet co do kac wawa ...juz to coś mówi na który film iść..i sie nie pomylić

ocenił(a) film na 10
Amiga1240

Nie widzę związku. To, że ktoś napisał scenariusz do kiepskiego filmu, nie oznacza, że nie potrafi napisać dobrego scenariusza.

rafal0987_88

Masz rację, ale w tym przypadku scenarzystów było kilku, co widać w braku ciągłości historii i ciągłych przeskokach w czasie bez należytego wyjaśnienia.