PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31413}
7,8 633 tys. ocen
7,8 10 1 633123
8,3 75 krytyków
Dzień świra
powrót do forum filmu Dzień świra

Dzień Adasia

ocenił(a) film na 8

Ten film szczerze mówiąc zrobił na mnie duże wrazenie (szczególnie początek). Nie ma to ja zacząć dzień od złowa "o kur**" To już mnie powaliło na nogi. Jeszcze lepsza było jak Adaś przyszedł do swojej eks żony i syna. Te dialogi terż były rewelacyjne. A modlitwa Polaka to poprostu hicior. Jak dla mnie dobra komedia, aczkolwiek są momenty w których niewiele się dzieje.

użytkownik usunięty
Boniu

ODP.
film jest w rzeczywsitosci komedia i to bardzo dobra komedia,a jeszcze lepszym czyni go to , ze mowi nam o zyciu uswiadamia nas o tym jak nie powinnismy zec, jak nie powinnismy sie zachowywac, powinien byc dla nas przestroga, lekcja zycia. Film jest komedia jak juz powiedzialem ale komedia ktora powinnismy przemyslec i sie zastanowic nad jej t6rescia bo czasami nawet taki prosty z pozoru film moze miec podwojne dno i dopiero bo glebszym przemysleniu mozemy odczytac prawdziwe przeslanike tego filmu. co ciekawe to wlasnie w takiej formie w jakiej film jest podany dociera do nas najbardziej i to mi sie podoba. poza tym doskonala kreacja pana mArka, ktory doskonale wcielil sie w Adasia!
POLECAM film !!!