PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=212915}

Dziewczyna z fabryki

Factory Girl
2006
7,3 12 tys. ocen
7,3 10 1 12151
6,8 6 krytyków
Dziewczyna z fabryki
powrót do forum filmu Dziewczyna z fabryki

Doskonale przekazał widzowi,jak koszmarne życie miała Edith.Przyznaje ,że wcześniej o niej nie słyszałam ,a po "Factory Girl" sięgnełam ze względu na Miller,która była świetna,nie zawiodła.Żal mi naprawdę tej kobiety,prowadziła beznadziejną egzystencję:/Jej marny,krótki żywot jest dowodem ,dlaczego nie warto być ufnym...Chyba każdy z Was zobaczył,jak otwarta na świat,jak czuła i sympatyczna była Edie Sedgwick,rzadko,kiedy spotyka się takich ludzi.Tym,którzy nie widzieli polecam,warto zobaczyć "Factory Girl":)

_Tanya_

Zgadzam się w 100% ;} ja co prawda mam już ten film od dawna ale nie miałam napisów.. cóż, nawet bez tego zrozumiałam o co chodzi ;}

ocenił(a) film na 7
Zla_zawsze_bylam

tak film świetny ... Edie też ..szkoda, że miała takie życie ..
a Sienna też świetnie ją zagrała ..

_Tanya_

Polecam film, naprawdę wzbudza emocje i ma się ochotę przydusić co niektórych ludzi za to, co jej zrobili. Ona jednak nie miała w sobie w ogóle rozwagi ani siły. Była jak delikatny kwiatek, który byle wietrzyk może zdmuchnąć.

_Tanya_

a ja z kolei słyszałam o edie o wiele wcześniej, po film sięgnęłam nie spodziewając się niczego najlepszego. ale... sienna pokazała tutaj klasę, naprawdę. obejrzałam wiele nagrań z edie i znam jej sposób mówienia, gestykulacji. sienna to wszystko pokazała i udało jej się nie zrobić z tej kreacji jakiejś karykatury. wszystkich, którzy twierdzą, że nie poradziła sobie z rolą, jak i tych, którzy nie mają zarzutów odsyłam chociażby na youtube, żeby zobaczyli prawdziwą edie i mogli jeszcze bardziej docenić pracę sienny. respekt po prostu, w tej roli sienna to 10/10.

_Tanya_

Wielki ukłon w stronę Sienny Miller. Naprawdę zagrała fantastycznie, po prostu druga Edie. Spore zastrzeżenia mam natomiast do twórców za wyolbrzymianie pewnych wątków jak np. romans z Bobem Dylanem i związek z Andym Warholem - którego postać moim zdaniem została źle przedstawiona.
Jestem gotowa stwierdzić, że historia Edie, Warhola i Dylana została w tym filmie dość mocno sfałszowana.