PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=636424}

Dziewczyna z lilią

L'écume des jours
2013
6,3 7,9 tys. ocen
6,3 10 1 7858
6,0 8 krytyków
Dziewczyna z lilią
powrót do forum filmu Dziewczyna z lilią

ostatnie pół godziny filmu to moja nota z pewnością byłaby wyższa. Ktoś też tak ma?

ocenił(a) film na 9
p15

ja bym jeszcze zmienił Audrey Totu i dał całkiem inną scieżkę dźwiękową

ocenił(a) film na 4
p15

Ja bym wyciął więcej. Tak do godziny bym skrócił. I bym nie wycinał ostatniego pół, tylko ogólnie ze środka, część scen bym wywalił, by film był bardziej dynamiczny.

Mathiej

ale po co zmieniać i wycinać ? NIE OGLĄDAĆ lepiej ;)

ocenił(a) film na 7
p15

Zebrałem powyższe postulaty do przysłowiowej kupy i wyszedł mi intrygujący swym rozmachem zamysł kinematograficzny. Po kolei zatem: wycinamy ostatnie pół godziny filmu i jeszcze godzinkę ze środka dla równowagi, wywalamy z obsady Audrey Tautou i zastępujemy kimś pulchniejszym, ot choćby Moniką Bellucci, dodajemy też całkiem inną ścieżkę dźwiękową, powiedzmy autorstwa Rihanny, żeby muza była bardziej do przyjęcia, a całość okraszamy (to już mój postulat autorski) gościnnym występem Karolaka i Adamczyka, bo oni i tak są wszędzie, w rolach zakochanych w sobie gejów z Polski na uchodźstwie. Otrzymujemy tym sposobem zwartą fabularnie i koncepcyjnie, 35-minutową, optymistyczną z ducha i jakże dynamiczną nowelę filmową, trafiającą precyzyjnie w gusta przeciętnego polskiego kinomana.
Boris Vian, gdyby żył, też by pił...

ocenił(a) film na 9
J__van_den_V_

podoba mi się pomysł z Karolakiem :)
dodałbym jeszcze kilka scen batalistycznych żeby film nabrał troche rozmachu bo wleczę się niemiłosiernie przez te dwie godziny

ocenił(a) film na 5
p15

przeczytalam Twoją wypowiedz zanim poszlam do kina i dzisiaj podczas seansu, kiedy zaczelam sie denerwowac, irytowac i czekac na to az sie skonczy przypomnialy mi sie Twoje slowa! mialam tak samo :)